Vad bör jag veta om Bahamas?

October 11

Samväldet Bahamas är en nation som består av 700 öar som bildar en 100.000 kvadratkilometer skärgård med en landmassa område på ca 5, 382 kvadrat miles. Bahamas är belägna öster om Florida, norr om Kuba, i Atlanten. Medborgar € s huvudstad och största stad är Nassau. Bahamas är indelade i 31 distrikt och de har varit en självständig nation sedan 1973.

Den kedja av öar som omfattar Bahamas ligger längs en 500 kvadratkilometer vattendrag, dela Atlanten och Karibiska havet. Vattnen kring Bahamas är några av de klaraste vatten i världen. Turism står för nästan hälften av medborgar € s sysselsättning och mer än hälften av sin bruttonationalprodukt, bidrar i hög grad till ekonomin. Bahamas är en engelsktalande nation med en befolkning på cirka 323 tusen.

Det finns fjorton öar som fungerar som nav för de återstående 686 öar, varav många är omgivna av obebodda holmar och stenar. Bimini, ön geografiskt placerad närmast USA ofta kallad Porten till Bahamas. Samväldet Bahamas myntverk och cirkulerar sin egen valuta, Bahamas Dollar, men det har samma värde som den amerikanska dollarn och båda kan användas omväxlande som valuta i Bahamas.

Den Bahamas kulturen är en blandning av afrikanska och europeiska kulturer och små skillnader och olikheter kan finnas från ö till ö. Många besökare väljer att semester på en enda ö medan andra föredrar att utforska flera. Reser till Bahamas kräver ett pass och när besökarna anländer, kan de reser med bil, färja, båt, eller flyg. Körning lagar i Bahamas liknar brittiska lagar innebär förarna köra på vänster sida av vägen.

Det finns 29 marinor som fungerar som införselhamnar till Bahamas. Besökare kan också välja att flyga in i ett av flera flygplatser direkt. Oavsett om du tar en kryssning runt Bahamas eller vistas på en avskild semester plats, Bahamas har otaliga Bahamas upplevelser att erbjuda.

  • Bahamas är hem för många lyxiga resorts för resenärer.
  • Det finns 29 marinor som fungerar som införselhamnar till Bahamas.
  • Amerikanska medborgare behöver ett giltigt pass när de reser till Bahamas.