Hur väljer jag det bästa Sprint Triathlon Training Program?

October 13

Den bästa triathlon utbildningsprogram är oftast bestäms av en individualâ € s schema. Lyckligtvis för början triathlet behöver sprint triathlon utbildningsprogram inte kräva timmar av intensiv träning som behövs för en olympisk eller Ironman triathlon. En solid sprint triathlon utbildningsprogram kommer att omfatta aerob träning, vissa anaerob träning, ordentlig vila och återhämtning, och stretching. Den bästa sprint triathlon utbildningsprogram kommer också att vara unik för varje individ så många faktorer som ålder, kön, och nuvarande kondition spelar in.

I sökandet efter en sprint triathlon utbildningsprogram som bäst passar idrottaren är det viktigt att förstå de discipliner som krävs. Den typiska sprint triathlon består av en simtur på ca 550 meter (500 m), en 10-mile (16 km) cykellopp och en tre mil (5 km) körning, även om triathlon variera något beroende på kursort. Normalt en bra sprint triathlon utbildningsprogram omfattar minst åtta timmar per vecka av aerob träning som bör beaktas i athleteâ € s dagliga schema. Eftersom tävlingen innebär simning, cykling och löpning, bör var och en av dessa discipliner också vara en del av en bra träningsprogram.

En mycket viktig faktor i en god sprint triathlon utbildningsprogram tillåter tillräcklig tid för ordentlig vila och återhämtning. Vikten av återhämtning kan inte nog betonas. Kroppen behöver reparera sig själv regelbundet efter den kraftiga ansträngning som ofta upplevs i triathlon träning. En indikator på ett bra sprint program minst en dag av återhämtning per vecka. Denna återhämtning dag bör vara närvarande efter de svåraste träningspass inom vecko träningsschema. Viktigast är det upp till idrottaren att övervaka sin hälsa under ansträngande cykler av utbildning, och låta kroppen vila om det gör ont.

Brick träning är en annan indikator på en bra sprint triathlon utbildningsprogram. En tegelsten är något träningspass efter varandra följt av en annan, till exempel en körning direkt efter en cykeltur. Brick träning träna kroppen och musklerna att framgångsrikt göra en övergång från låg effekt aerobics till tunga slitage aerobics. Denna träning av musklerna gör en idrottsman att känna sig mindre sliten och öm efter en tidigare händelse.

  • Sprint triathlon utbildning bör omfatta minst åtta timmars aerob träning per vecka.
  • Cykling bör ingå i ett triathlon utbildningsprogram.