Hur väljer jag det bästa Wall Trellis?

October 8

Det finns flera faktorer att tänka på när man väljer den bästa vägg spaljé. Dessa inkluderar storleken av utrymmet för spaljé och spaljé typ och stil du gillar bäst. Det finns många former och storlekar av spaljéer, och att få klätterväxt stödrätt innebär också veta om anläggningen du tänker använda tillsammans med spaljé. Budget kan också vara en faktor, men kvalitet och lämplighet bör ges företräde.

Att välja rätt vägg spaljé kan vara svårt om du inte är säker på vilken typ av växter kommer att använda spaljé eller vad dessa växternas funktioner är. Till exempel bör en grönsak spaljé vara starkare än en spaljé som används för något dekorativt och blommig, eftersom vikten av grönsaker som produceras måste beaktas. Även dekorativa och blommiga växter har sina egna behov. Till exempel kommer murgröna inte nödvändigtvis behöver en vägg spaljé, eftersom det skulle kunna hålla fast direkt på väggen utan något extra stöd. Andra blommor växer i mer av en vinstock mode, inslag sig genom och runt luckor i spaljé istället för klängande till själva materialet i spaljé.

När du har bestämt vilka typer av växter du kommer att använda med dina spaljé, kan du fatta bättre beslut baserade på vikt, storlek, växande hastighet och andra faktorer. Storlek är en viktig faktor när de köper en vägg spaljé, för det tillgängliga utrymmet på väggen, storleken på anläggningen, och förmågan av anläggningen för att få tag på spaljén och använda den på rätt sätt. Mäta utrymme på väggen innan du går shoppa kan hjälpa. Kontrollera med en trädgårdsbutik, trädgårdsskötsel byrå eller online för att se hur stor den valda anläggningen förväntas få. Jämför förväntade anläggningens storlek till tillgängliga vägg utrymme och om kompatibla, ta dessa mätningar med dig när du går och handlar.

Helst bör du välja den bästa vägg spaljé genom att fokusera på vad du behöver och vad som kommer att ge dig det bästa värdet för de pengar du spenderar. Betrakta en spaljé av sammanvävda trä, eftersom det är starkare och mer hållbara än icke-vävda spaljéer. Det finns också plast spaljéer och metall - särskilt, smide - spaljéer. Plast spaljéer kan illa skadad och gjorde spröda av värme och solljus. Smidesjärn spaljéer är långvariga och kan stödja en hel del vikt, men de också få varmt i direkt solljus, vilket kan skada anläggningen.

Du kan också köpa en spaljé som inte sitter rätt upp mot en vägg, men du måste ta hand med förankrings det så det är stabilt för växterna som kommer att använda den. Spaljéer avsedda att placeras mot en vägg är generellt kraftigare, och de gör bättre för vertikal trädgård eftersom de är mindre benägna att böjas eller brytas. Om du till odla din egen mat, kommer en grönsak spaljé vara bäst, men någon typ av sammanvävda trä spaljé som passar din storlek och budgetkrav bör vara bra för de flesta andra typer av växter.

  • Vissa blommande vinstockar kan växa direkt upp väggar utan stöd av en spaljé.