Vad är Catalina Dressing?

August 22

Människor som tycker söta och syrliga såser kan njuta Catalina dressing på sin sallad. Detta är en tomatbaserade salladsdressing som vanligen innehåller ett streck av het sås, olivolja, och kryddor. Det används normalt på trädgårds sallader, men kan även användas som ett dopp eller marinad för nötkött, kyckling eller fläsk. Många stormarknader i USA bär denna produkt, men det är lätt att göra hemma också.

Catalina förband liknar något fransk salladsdressing, förutom att den är mörkare. Fransk dressing är typiskt ljusorange, men Catalina är oftast röd-orange. Den har en något sötare smak än fransk dressing gör, och är måttligt syrlig. Denna produkt är ungefär samma tjocklek och konsistens av andra salladsdressing, så det rinner lätt från en flaska. Den har oftast en väldigt söt doft som inslag av tomat och paprika.

Den viktigaste Catalina dressing ingrediens är någon typ av tomatprodukt, såsom ketchup eller tomatpuré, tillsammans med olivolja, kryddor och varm sås. Vissa människor kan vilja lägga till lite vit vinäger eller socker till blandningen också. De som gillar en tangier smak kanske vill inkludera lök eller vitlök salt. Dessa ingredienser placeras i en matberedare och blandas sedan tills de är jämnt blandade. Denna salladsdressing kan användas så snart som det har blandats, men kan smaka bättre om de placeras i kylskåp först.

Många människor gillar att äta Catalina dressing på trädgårds sallader som innehåller grönsaker som sallad, rädisor, morötter, tomater och paprika. Den kan också användas för att marinera kött som fläsk revben, kyckling eller biff före grillning, speciellt när man gör kinesiska rätter. Denna salladsdressing kan användas som en dipp till kyckling anbud eller skaldjur samt. Det är inte normalt används som ett dopp eller förband för färsk frukt eftersom skarpa smaken tenderar att stå i strid med den naturliga sötma av många frukter.

Catalina dressing säljs i många stormarknader, så människor som är oroliga om att göra denna produkt själva kan köpa det i affären. När en flaska salladsdressing har öppnats, bör den förvaras i kylskåp tills den behövs igen. Produkten har en lång hållbarhetstid, som varade i upp till ett år i de flesta fall. Detta gäller om inte flaskan har öppnats, i vilket fall det skall användas inom sex månader efter öppnandet.

  • Catalina dressing är en tomatbaserad salladsdressing.
  • Honung används som sötningsmedel i vissa Catalina salladsdressing.
  • Catalina dressing kryddar sallader med en söt och syrlig smak.