Hur väljer jag det bästa Vinäger Marinad?

February 23

Oavsett om syftet är att möra en bit kött, för att ingjuta den med en komplexitet smaker eller båda, är vinäger go-to marinera för många kockar. Nästan alla marinader inkluderar någon form av sur vätska för att hjälpa till att bryta ner i bindväven i kött eller fibrerna i trådiga grönsaker, och vinäger gör jobbet speciellt väl. Mataffären hyllorna är fyllda med alla typer, från vinäger marinad som görs med röda eller vita viner till dem som införlivar fruktig fikon eller kyndel balsamvinäger. Det bästa vinäger marinad att välja beror på dess syfte och på kvaliteten och kombinationen av ingredienser i skålen.

Ju mer delikat kött av fjäderfä eller fisk svarar vanligtvis bäst att ett vitt vin, äppelcider eller ens en risvin baserad vinäger marinad. Det är viktigt att veta att eftersom vinäger marinader börja knapra bort på kollagen så snart köttet träffar vätskan, är det nödvändigt med en kortare marine tid. Fisk, särskilt, kommer att börja faktiskt "laga" om de lämnas att marinera för länge.

Vit eller äppelcidervinäger marinad för fisk och fågel kan hantera valfritt antal tillägg. Många kockar använda lite olivolja eller rapsolja att belägga kött och hjälpa den stanna fuktig medan matlagning. Hackad färska örter som basilika, rosmarin eller dragon hjälpa fördjupa smaken, och ingefära lägger till en kryddig hög ton. Vissa kockar som en liten senap, och andra föredrar en asiatisk soja not. Lite vitlök, en skvätt peppar och - voila -! Marinaden är klar.

Rött kött, fläsk och tuffa grönsaker är bättre med rödvinsvinäger baserad marinad. Marinad tider kan vara mycket längre för rött kött, eftersom rött kött är mindre känslig än vitt. Många kockar använder ättika baserad marinad att förbereda köttet för grill, och de lägger senap och ketchup eller tomatpasta samt massor av hackad lök, grön paprika och ingefära mos i mixern. Beroende på vilken typ av smak som de är ute efter, kan kockar lägga en handfull russin eller några skakar av biff sås, varm sås eller ens curry.

I en nypa kan vitvinsvinäger användas, men de flesta kockar finna sin smak lite för bossy. Om kocken förbereder en billigare och tuffare styckningsdel och har inget annat till hands, kommer dock vitvinsvinäger bryta köttets bindväv mycket väl. Det är en bra idé att lägga lite olivolja och kanske fördjupa smak med biff eller soja också.

  • Använda olivolja med vinäger gör en välsmakande men enkel marinad.
  • Äppelcidervinäger är en populär fisk och fågel marinad ingrediens.
  • Röd och vit vinäger.