Vad är en platt remskiva?

October 30

En platt remskivan används för att driva maskiner som vanligen drivs från samma strömkälla. Trots att den ingår platt, den platta remskiva har faktiskt en liten stigning bearbetas in i den och fungerar i samförstånd med de motsatta remskivan på drivaxeln; remskivan på maskiner eller verktygs hjälpmedel att hålla bältet på utrustningen och drift utan att kasta av remmen. Den typiska designen av den platta remskiva består av en mycket tung gjutjärn remskiva med en knappat centrumhål. Denna knappat hål gör remskivan som ska skjutas på en solid stål drivaxel och höll glider med ett viktigt sätt och en fästbult. För att ta bort en del onödiga vikt samt att bistå enheten i återstående svalt, de flesta platta triss design använder en ekrad centrum istället för ett massivt stål center i remskivan.

I tidiga fabriker, var en enda motor som används för att driva alla de maskiner och verktyg i anläggningen. Detta uppnåddes genom en serie av drivaxlar och remskivor löper genom taket på fabriken. Varje arbetsplats har sin egen list platt-bälte och platt remskiva som drevs av overhead systemet för drivaxlar och drivs den speciella utrustningen vid individuellt arbete stationen. Arbetaren engagerade helt enkelt en spännare som förde bältet tätt, och arbetsstationen blev drivna. Detta var ungefär som att engagera en typ av koppling som förde de verktyg och maskiner på arbetsplatsen till liv.

Den centralt belägna motor och användning av en platt remskiva drivsystem tillät anläggningen att fungera utan den extra värme som enskilda motorer skulle producera på arbetsstationerna. Detta sparas också på kostnader, eftersom endast en motor operatör behövde anställas för varje skift. En platt remskivan kunde också skjutas ner drivaxeln till valfri plats en ny arbetsstation krävs. Genom att ändra diametern hos en platt remskiva, kan hastigheten hos en maskin ändras. Normalt skulle en större diameter platta remskiva få maskinen att köra långsammare, men med extra vridmoment, skulle en mindre diameter platta remskiva resultera i en snabbare maskin med mindre vridmoment.

Viss utanför entreprenadmaskin var utrustad med en platt remskiva att driva stationära maskiner. Tröskor och sågverksutrustning både använde de platta bälten drivs av en traktor svänghjul för att fungera. Remspänningen justerades i dessa uppställningar genom att ändra läget på traktorn.