Vad är en Rotary Beater?

November 1

En roterande visp, även känd som en roterande ÄGGVISP eller en roterande visp, en handmanövrerad köksverktyg som först skapades i den senare halvan av det 19th århundradet. Det används i matlagningen för att blanda ingredienserna, eller att göra en blandning fluffig genom att införliva luft. Dess tillkomst och syfte är att eliminera den långa och mödosamma handen misshandeln av smeter, grädde eller ägg som traditionellt gjordes med en gaffel eller tråd visp. Rotary vispar är förmodligen mest använda för att slå äggvitor och piska grädde, men har till stor del ersatts av elektriska alternativ.

Den ursprungliga roterande visp, infördes omkring 1865, bestod av en visp med en vev och växel fäst till toppen av det. Veven och redskap, som liknar rullen på ett metspö, tillåter användaren att blanda vid varje önskad hastighet. År 1870 var de två vispen roterande visp infördes. Denna nya och förbättrade roterande visp patenterades av uppfinnaren Turner Williams i Providence, Rhode Island, USA. Veven och hjulet var liknande; var dock en extra visp sätts. De två vispar roterar in och ut ur varandra, en vända medurs, medan den andra varv motsols. Genom att lägga till en extra visp, var mer rörelse skapades under användning, vilket möjliggör en smidigare, mer luftig resultat.

För att driva en roterande visp, måste ledaren använda två händer. En hand håller den övre handtaget och dirigerar vispen, medan den andra handen vrider veven. Veven vänder sedan växlarna, vilket i sin tur roterar vispar. En roterande visp är oftast gjord av rostfritt stål, aluminium, eller kromat stål. De vispar är cirkulära med slöa kanter blad, och i allmänhet består av cirka tio trådar. Enheten är byggd som en fast komponent; inga bitar är löstagbara och ingen installation krävs.

Rotary vispar är relativt billiga, och är ett bra verktyg för att få runt i köket. De finns på de flesta butiker som specialiserat sig på kökstillbehör eller köksavdelning flesta rabatt återförsäljare. Det är möjligt att få en god kvalitet roterande visp som kommer att pågå i flera år, och kräver lite mer än rutinmässig rengöring och vård.

Alternativ till roterande ägg beaters inkluderar standard visp. Vissa kockar föredrar inte detta verktyg, men eftersom handen stryk på detta sätt kan vara påfrestande. Vrid vispar har också ersatts i viss utsträckning av elektriska alternativ. Både hand blandare och stå blandare kan användas för olika ändamål som roterande vispar uppfyller.