Göra Oregelbundna Jämförelser på engelska

March 29

Närhelst engelsk grammatik ger dig en uppsättning regler som är vettiga, vet du att det är dags för de irreguljära att visa upp. Inte överraskande, då måste du skapa några vanliga jämförelser utan -er, -est, mer / mindre, eller störst / minst.

Bra, dåligt, bra i engelsk grammatik

Dessa jämförelser utvärdera kvalitet. Det första ordet av varje rad ger en beskrivning. Det andra ordet visar att beskrivningen när två element varelser jämförs. Det sista ordet är för jämförelser av tre eller fler.

  • Bra, bättre, bäst
  • Bad, värre, värsta
  • Tja, bättre, bäst

Dags att besöka bra, dåligt, och väl när de är på jobbet:

Även Michael trumpet solo är bra och Roger är bättre, är Lulus trumpet solo bäst av allt.

Lulus vana att plocka på hennes tatuering är dåligt, men Ralph ständiga nysningar är värre. Eggworthy tendens att spricka skämt är det värsta vana av allt.

Lola sjunger bra i duschen, men Max sjunger bättre i badkaret. Ralph croons bäst i badtunnan.

Vad är skillnaden mellan gott och väl? Bra är ett adjektiv och beskriver substantiv (människor, platser, saker, idéer). Well är ett adverb och beskriver verb (åtgärder eller stater för att vara), utom när du pratar om hälsa.

Svara på denna fråga i korrekt engelska (och sedan korrigera själva frågan).

Vem är den baddest ungen på lekplatsen?

Svar: Det värsta (inte baddest) ungen på lekplatsen är Roger, såvida Lola är en av hennes humör. Den korrekta frågan är vem är det värsta ungen på lekplatsen?

Här är en annan:

Vem spelar mer bättre blues?

Svar: Ingen. Använd mer eller bättre, men inte båda, för att göra jämförelsen. Andra sätt att uttrycka frågan är:

Vem spelar bättre blues - Michael eller Lulu?

Vem spelar den bästa blues?

Vem spelar blues bäst?

Av de två saxofonister, som spelar bättre blues?

Grammatiskt korrekta användningsområden för liten, många, mycket

Dessa är de som mäter jämförelser, ord som berättar om kvantitet. Det första ordet på varje rad är beskrivningen, den andra skapar jämförelser mellan två element, och det sista ordet gäller jämförelser av tre plus element.

  • Little, mindre, minst
  • Många, mer, mest
  • Mycket mer, de flesta

Kolla in dessa ord i handling (faktiskt, i meningar):

Lulu gillar lite druva gelé på hennes pizza, men Eggworthy föredrar mindre exotiska pålägg. Av alla hans skapelser, Lulu gillar choklad pizza minst.

Roger spionerar vid många tillfällen, men han sällan avslöjar fler hemligheter än sin bror Al. Lola är den mest framgångsrika spion av alla.

Anna har mycket intresse för matematik, även om hon är mer hängiven hennes trumpetlektioner. Av alla de musikaliska matematiker jag känner, är Anna det mest sannolikt att lyckas i båda karriärer.

Många eller mycket? Hur bestämmer ni vilka ord behövs? Easy. Många föregår plural av räkningsbara element (många syrsor eller skor, till exempel) och mycket föregår ord som uttrycker kvaliteter som inte kan räknas, även om dessa egenskaper kan ibland mätas (mycket buller eller socker, till exempel).

Vilken mening är korrekt?

A. Anna och Michael studerade tillsammans för algebra finalen, men Michael är den minst förberedda.

B. Anna och Michael studerade tillsammans för algebra finalen, men Michael är mindre förberedda.

Svar:. Mening B är korrekt Mindre är det ord du vill när du jämför två element. Eftersom du jämför bara Anna och Michael, färre triumferar över minst, vilket är ett bra ord när du jämför Anna, Michael, Lola, och resten av studiegruppen - med andra ord, tre eller flera element.