Vad är en Money Market Deposit konto?

June 28

En penningmarknad inlåningskonto är en typ av bankkonto som vanligtvis erbjuder högre räntor än vanliga besparingar eller kontroll konton. Den kan ses som en kombination besparingar och kontonummer, som person kan använda den för att hålla pengar i besparingar, men kan också skriva ut checkar på kontot. Trots att kontoinnehavare brukar kunna skriva kontroller på dessa konton, med vissa begränsningar, är penningmarknadskonton ofta officiellt kategoriseras som sparkonton.

En person kan öppna en penningmarknad inlåningskonto hos de flesta banker, kreditföretag och andra finansiella institut som tillhandahåller sparkonton. Dessa konton kräver ofta högre inlåning öppning, och vissa kräver högre månads balans minimi också. Till exempel kan en person med en låg balans på ett sparkonto inte ådra låg balans avgifter eller får debiteras en liten avgift, beroende på bank och särskild hänsyn. En penningmarknad inlåningskonto kan dock ha regler som kräver en person att hålla $ 1000 amerikanska dollar (USD) eller någon annan mängd som ett saldo. Om saldot faller under minimi, är kontoinnehavaren debiteras en avgift, som kan vara rejäl.

Med en penningmarknad inlåningskonto, kan kontohavare även se skillnader i slag och antal transaktioner som är tillåtna varje månad. Till exempel, många penningmarknadsinlåningskonton har villkor som begränsar en kontoinnehavare till sex uttag per månad och tre kontroller per månad. Av denna anledning kan detta konto vara bättre för någon som har pengar att investera för en avsevärd tid i stället för någon som behöver dra sig tillbaka från ett konto för att betala räkningar.

När någon öppnar en penningmarknad inlåningskonto, han sätter in pengar och lämnar det där. Medan itâ € s på insättning på banken, bank fördelar genom att låna sina pengar till andra och laddar dem ränta på lånebelopp. I sin tur betalar banken kontohavaren intresset. Det gör fortfarande pengar, men eftersom det lönar kontohavaren mindre pengar än den laddar för lånet. Detta innebär att kontoinnehavaren nytta av ränteintäkter och det gör banken.

Mängden intresse en person kan på pengar i en penningmarknaden konto kan variera från bank till bank och land till land. I ett försök att få fler kontoinnehavare kan vissa banker erbjuder högre räntor som lockar i konsumenterna. Dessutom kan vissa banker erbjuder högre räntor för de med högre saldon.

  • Penningmarknadsinlåningskonton har ofta begränsningar för antalet kontroller som kan skrivas på en enda månad.