Vad är en Slagverk Concerto?

June 26

En slagverkskonsert är ett stycke musik som spelas av en solo slagverkare och en stödjande musikalisk grupp. Den musikaliska gruppen kan vara ganska liten, som en kvintett, eller så stor som en orkester. Det finns många typer av slagverk konserter, baserade på slagverk och genre av musik.

Proffs, studenter och amatörer utför både konserter. Det är mer vanligt att en konsert att äga rum i en konsert inställning, eftersom den musikaliska formen kräver typiskt en grupp av musiker i tillägg till solist. I vissa fall är dock konserter delas studenter helt enkelt för deras utbildningsvärde, och stycket utförs inte med en grupp. Dessa är vanligtvis anpassningar av den ursprungliga konserten, designad för prestanda utan gruppen eller med enbart pianoackompanjemang.

Den klassiska konserten vanligtvis organiserad i tre rörelser, eller musikstycken. Vanligtvis tempon varierar, med den första och sista biten är positiv och mittstycket långsammare. Ofta en kadens, eller grand solo, spelas i slutet av den första eller sista satsen.

Slagverk konserter är en relativt ny form av musik. Innan 20-talet, var konserter vanligtvis spelas av pianister, snöre, mässing eller träblås spelare. Moderna influenser inspirerade kompositörer att anpassa klassiska former, såsom symfonin och konserten, till moderna musikstycken. Ibland kompositörer lagt till ytterligare rörelser och anställda ovanliga instrument, som slagverk. Trots detta, violin och pianokonserter fortsätter att vara de mest populära.

Även om det ibland kallas ett slagverksinstrument, en konsert som presenterar pianot inte vanligtvis kallas en slagverkskonsert. En slaginstrument är något instrument som slår en yta för att producera ljud, och piano användningsområden kände fodrade hammare för att slå sina strängar för att producera musikaliska toner. Om ett piano används i en konsert emellertid konserten kallas en pianokonsert.

Vanligtvis är en konsert uppkallad efter det att instrumentet och nyckeln. Till exempel, "Marimba Konsert i G". Vissa konserter använda mer än en skiss instrument, som en trumma set och ytterligare slagverk. Även mallet instrument är populära soloinstrument för en slagverkskonsert, det finns bitar skrivna för pukor, virveltrumma, och trä block också. Nästan vilken slaginstrument kan användas i en konsert.

Ett antal världsberömda kompositörer har skrivit en slagverkskonsert eller en bit där slagverk i huvudinstrumentet. Bela Bartok, John Cage, Benjamin Britten, Phillip Glass, Igor Stravinsky och många andra har producerat stora verk slagverk litteratur. Mångfalden av instrument gör slagverk konserter en av de mest skiftande musikstilar som samlats under ett namn.

  • En konsert brukar uppkallad efter instrumentet dess skriven för och nyckeln det spelas in, till exempel "Marimba Konsert i G" för marimba.