Vilka är de bästa tipsen för att göra Bisque?

June 25

De mest flavorful bisques tillagas med de färskaste tillgängliga ingredienser, även om itâ € s möjligt att framställa en acceptabel bisque med vissa konserverade ingredienser. En annan kritisk faktor vid framställning av utmärkta bisques är att rengöra alla ingredienser ordentligt i färskt kallt rinnande vatten, befria dem om några spår av sand och smuts. Presentationen av dessa rejäla förtjockade soppor är också viktigt. Theyâ € re utmärkt som soppa under en middag, men theyâ € re så betydande att de kan serveras till lunch, antingen på egen hand eller tillsammans med en sallad.

Traditionellt har en bisque skaldjurs bas, och skalen själva är ofta en viktig ingrediens i denna bas. Till exempel är basen för de flesta hummer bisques förberett genom att ta bort köttet från skalen från kokt hummer, sedan krossa skalen och sjud dem med grönsaker och kryddor. Beståndet är ansträngd från denna blandning och förtjockad, med hummer kött tärnad eller malet och återvände till soppan sjuda för bara några minuter eller så innan servering.

Bisques förtjockas med en mängd olika ingredienser, med många recept som kräver multipla förtjockningsmedel. Till exempel, kallar en utmärkt recept ostron bisque för mjölk, grädde och äggulor som förtjockningsmedel. Många bisques förtjockas med en grönsak puré gjord genom att tvinga ordentligt kokta grönsaker genom en sil. Mjöl, vanligen i form av en Roux, är också en populär förtjockningsmedel för bisques och ströbröd finns i vissa recept som väl. Ett tips att? € s välkända men ofta förbises är att ingen soppa eller sås bör tillåtas att koka efter att ha lagt någon del av ett rått ägg att tjockna det.

Många kockar använder en mixer för att uppnå konsekvent krämig konsistens som präglar de flesta bisques, och detta har blivit en acceptabel praxis. I vissa fall är det skaldjurskött bearbetats i mixern med resten av de grundligt kokta ingredienser. Vissa bisques, såsom hummer och krabba, presenteras med bitar av kött i soppan, ha dessa munsbitar lagts först efter någon blandning, för bara några ögonblick av sjud. När man förbereder de flesta ostron bisques, å andra sidan, de fina ostron arenâ € t snitt alls, och man är försiktig att inte låta dem falla sönder innan bisque serveras.

En bra bisque är bäst omedelbart efter tas bort från värmen. För de gånger då itâ € s nödvändigt att på nytt värma en tidigare kyld bisque, soppan skall värmas i toppen av en dubbel panna, över kokande vatten. Om en kyld bisque har blivit alltför tjock och måste förtunnas, bör små mängder vatten försiktigt rörs tills den når den rätta konsistensen.

  • Bisque är en typ av rik, krämig soppa.
  • Räkor bisque är en soppa bestående av räkor mosad med olika grönsaker.
  • När du gör hummer bisque, många kockar använder bitar av kött från svansen.
  • Ostron är oftast kvar helhet i ostron bisque.
  • Bisque ofta förtjockas med hjälp av en roux.