Vad är Singani?

May 24

Latinamerika tequila är så populär runt om i världen som vodka, bourbon, och scotch. Färre människor vet om, än mindre smakat, kallat den bolivianska sprit Singani. Det produceras enbart i Bolivia enligt strikta normer och destilleras från en speciell typ av druva.

Singani är mycket svårt att få utanför Bolivia. Såvida en besökare återvänder med en flaska, thereâ € s nästan ingen chans att smaka denna unika dryck. Med populariteten av Internet, dock är några företagare börjar utbilda mat och dryck älskare runt om i världen om denna dryck, som är Boliviaâ € s nationella sprit.

Både Singani och konjak destilleras med användning av samma typer av metoder. Den konjak, liksom bolivianska sprit, är tillverkad av en muscat typ av druva som bara växer i den höga höjden av Tarixa regionen i södra Bolivia. Det är liknande i smak till pisco, en brandy som produceras av och mycket populär i Chile och Peru.

Medan pisco skapades ursprungligen av spanska invandrare på 1700-talet för att ersätta en dyrare importerad sprit kallas orugo var Singani utvecklat århundraden tidigare för kräsna smaklökar för de rika. Biskops missionärer drivs en vingård utanför Potosi, där det primära industrin kretsat kring silverbrytning. Den missionariesâ € vin destillerades till Singani för dem vars förmögenhet var baserad på silver.

På grund av de druvor som används och hur drycken tillverkas, kan fansen dricka Singani utan läsk, vatten eller annan utspädning. Den saknar metanol och är relativt ren, vilket resulterar i en doftande bukett som är smidig och läcker. I själva verket har sin överlägsna smak dubbelt förtjänat det eftertraktade "Best In Show" för bästa destillerad sprit från den internationella unionen des Oenologues de France.

De som föredrar drinkar över dricka sprit rakt kan njuta av en chuflay med kalk, som blandar sprit med en tydlig citron-lime soda. De som gillar en sötare dryck kan beställa en yungueno. Denna dryck är sötad med socker och apelsinjuice. En Poncho Negro blandar Singani med cola och en citronskiva.

Den bolivianska regeringen har fastställt att denna vätska måste komma från en tydligt avgränsad region på samma sätt som äkta champagne måste komma från Franceâ € s Champagne Valley. Druvorna odlas på höjder på mellan (1600,20 m) 5250 fot och (2804,16 m) 9.200 fot. Detta resulterar i druvor som är mer smakrika och innehåller en högre nivå av antioxidanter på grund av intensiteten av solljuset.

  • Singani är liknande i smak till pisco, en brandy som produceras av och mycket populär i Chile och Peru.