Vilka är de olika typerna av egenföretagande skatteavdrag?

May 31

Egenföretagande skatteavdrag kan gynna egenföretagare individer och hem företagare på flera sätt. För det första kan hälften av skatten Social Security och Medicare undanhållit dras av från en individualâ € s totala bruttoinkomsten. För det andra, kan individer använda självsysselsättnings skatteavdrag att subtrahera kostnaden för allmänna kostnader i näringsverksamhet, såsom kostnader för ett hemmakontor, levererar och sjukförsäkring. För skattebetalarna som får både själv förvärvsinkomster och löneinkomster, är löneinkomster beskattas först för Social Security och Medicare.

Eftersom egenföretagare individer måste betala både den anställde och arbetsgivaren delarna av Social Security och Medicare skatt, får de dra hälften av den totala Social Security och Medicare skatt som ett företag bekostnad. Under 2011 Social Security skattesatsen var 13,3%, med 2,9% för Medicare och 10,4% för social trygghet. Egenföretagande skatteavdrag från 2011 år var berättigade till hälften av detta värde, eller 6,65% eller total bruttoinkomst.

Avdraget kan inte specificeras och det måste dras från bruttoinkomsten. Endast inkomstskatt påverkas av detta avdrag, och resultatet själv sysselsättning och egenföretagande skatt påverkas inte. Löntagarna är inte berättigade till detta avdrag.

Ytterligare skatteavdrag själv anställning innefattar allmänna kostnader i näringsverksamhet, såsom leveranser eller möbler för ett hemmakontor, kontraktsarbete, eller transport körsträcka. Hemmakontor avdrag kan ibland vara knepigt och kräver noggrann dokumentation, inklusive kartor med korrekta mätningar, i fallet med en revision. Den procentuella utrymmet upptas av ett hemmakontor i den totala byggnaden kommer att vara den andel som en enskild har rätt att dra av verktyg, fastighetsskatt, eller avbetalning.

Telefon och Internetanvändning kostnader kan också vara giltiga själv anställning skatteavdrag, men bara kostnaden specifikt används för företag kan dras. Till exempel, om ett hem affärer står för 30% av Internetanvändning, då endast 30% av den totala Internet räkningen kan dras av som ett företag bekostnad. Noggrann journalföring och kvitton kan bidra till att skapa affärskostnader tydligare.

I vissa fall kommer själv anställning skatteavdrag även inkludera kostnader sjukförsäkring. Om en enskild egenföretagare betalar för sin egen sjukförsäkring och är inte berättigade att delta i ett spouseâ € s försäkring plan, då kostnader sjukförsäkring kan dras. Dessutom, om samma individ betalar också för en spouseâ € s eller childâ € s sjukförsäkring, dessa kostnader kan dras av också. Detta avdrag är klassificerad som en personlig kostnad, snarare än ett företag bekostnad, men det är fortfarande tillgänglig för egenföretagare.

  • Supplies, möbler och andra hemmakontor avdrag kan gälla för en egenföretagare situation.
  • Människor som är egenföretagare drar ofta nödvändiga leveranser från sina skatter.
  • Egenföretagare individer med ett hemmakontor kan dra en del av deras fastighetsskatt.