Ställa in snabbtangenter för NaturallySpeaking

November 16

Dragon NaturallySpeaking låter dig ställa in snabbtangenter. Alla knapparna på fliken Snabbtangenter fungerar på samma sätt: Klicka på knappen och en Set Hot Key dialogrutan dyker upp. När den gör, försök inte att skriva namnen på tangenterna trycker du bara på dem. Till exempel, tryck Ctrl-tangenten, och {Ctrl} visas. Klicka på OK när du är klar.

På fliken Snabbtangenter du ser följande alternativ kanske du vill ställa:

  • Mikrofon På / Av: Om du väljer en vanlig tangent (som ett brev), måste du använda Ctrl eller Alt med det. Annars funktionstangenter, piltangenter och andra icke-skrivmaskin nycklar är alla rättvist spel antingen själva eller i kombination med Ctrl eller Alt.
  • Korrigering dialogrutan: Denna knapp dyker upp dialog Correction rutan för att korrigera den sista meningen som du talade. Reglerna är desamma som för Mikrofon På / Av.
  • Force Command Erkännande: Håll tangenten intryckt för att försöka göra NaturallySpeaking tolka det du säger som ett kommando, inte text. Det kan vara bara Ctrl, Alt, Skift, eller någon kombination av dessa.
  • Force Dictation Recognition: Detta gör motsatsen till Force Command Recognition (gör vad du säger kommer ut som text). Regler för nycklar är desamma som Force Command Recognition.

Tidigare versioner av NaturallySpeaking hade ett resultat låda som visade vad Draken tyckte du sa när du dikte. I version 11 har detta renodlats till ett resultat display. Som du diktera, kommer du att märka en liten drake ikon visas nära din text. När du pausar dikte, orden dyker upp i ditt dokument. Nuance gjorde denna förändring efter upptäcka att användarna var distraherade genom att följa rutan resultat.

Detta är en stor förbättring och du behöver inte gå tillbaka till resultat rutan alternativet om du är ny på NaturallySpeaking. Men om du är van vid att se rutan resultat och vill visa det, gör följande:

  1. Gå till Verktyg → Alternativ → fliken Visa.

    Titta på avsnittet mot botten kallas Resultat Box.
  2. Klicka på listpilen under Auto-hide Delay och välj Dölj eller någon tid det kommer att visa alltid.

    Du kan också välja om du vill att den ska stanna på ett ställe genom att markera ankarkryssrutan eller om du vill visa preliminära resultat.

"Okej, så jag har bekantat mig med kontrollerna. Nu hur gör jag diktera? "Kanske du frågar. Enkelt: Koppla in din mikrofon, satte den på, klicka på / av-knappen Mikrofon On (även dupliceras på aktivitetsfältet i Windows systemfält), och prata!