Hur väljer jag det bästa gratis Computer Security Software?

November 18

Gratis dator säkerhetsprogram är något som varje datoranvändare bör vara medvetna om. Normalt alla de funktioner som finns i kommersiella, dyra säkerhetsprogram kan hittas i deras fria alternativ. Användare bör notera att det finns en skillnad mellan fri säkerhetsprogram som faktiskt är gratis och shareware som är oftast gratis på försök men kräver ett köp efter en viss tid. Följande är några tips för att hitta och ladda ner den bästa gratis säkerhetsprogram tillgängliga.

Var försiktig med minnesförbrukning. Nedladdning stora, clunky program kan störa verksamheten på en användares dator. Kontrollera tillgängligt minne innan du laddar ner program som förbrukar en viss tilldelning av minne resurser. Var medveten om att säkerhetsprogrammen kommer att köra i bakgrunden av en dator och kan påverka funktionaliteten hos en dator. Det är möjligt för en användare att ladda ner ett säkerhetsprogram och sedan se en signifikant minskning i datorns svarstid pga minnesproblem.

Leta efter program med allt-i-ett-kapacitet. Tyvärr, men helhetslösningar finns för enstaka frågor, gratis dator säkerhetsprogram brukar ta hand om ett problem per program. Till exempel kan användarna finna sig med att ladda ner ett separat program för anti-virus, anti-spyware och anti-spam skydd. När det är möjligt, bör användarna anser att ladda ner programvara som skyddar mot flera säkerhetsfrågor på en gång för att undvika konflikter mellan program.

Eftersom många fria program är begränsade i sin natur och är endast avsedd för en viss funktion, uppmuntras användarna att identifiera sina behov innan hitta och ladda ner gratis dator säkerhetsprogram. Antivirusprogram skyddar datorn mot maskar, trojaner och annan skadlig kod. Anti-spyware-program gör det svårt för personlig information som kreditkortsnummer och lösenord för att lyftas från en dator. Anti-spam program kan hålla irriterande annonser och andra oönskade intrång i schack. Fastställande specifika säkerhetsbehov kan begränsa val ned mellan fria datasäkerhet mjukvarutjänster och peka en användare i rätt riktning.

Kontrollera teknikforum. Bloggar, anslagstavlor och andra webbplatser för att bedöma och jämföra gratis dator säkerhetsprogram kan vara biljetten till att hitta programvara kompatibel med en användares behov. Anslagstavlor ägnas åt webbläsare kan vara särskilt användbart, eftersom webbläsaren användare förväxlar ofta ett säkerhetsproblem för en webbläsare problem. Ofta moderatorer och andra användare råder användare att ladda ner gratis dator säkerhetsprogram för att eliminera säkerhetsfrågor som källan till problemet. Som ett resultat kan användarna finna lösningar i form av fri datorförslag säkerhetsprogram.

  • Antivirus och andra säkerhetsprogram kan bidra till att minska risken för en dator som smittats av ett virus eller annan skadlig kod.
  • Nedladdning gratis dator säkerhetsprogram från en ansedd webbplats kan bidra till skadliga program är inte hämtade tillsammans med den.
  • Anti-spyware-program kan omintetgöra försök att lyfta lösenord för en dator.