Vad är en Potting Bench?

October 29

En potting bänk är ibland till som en trädgårdsbord. Denna typ av bänk är helt enkelt konstruerad, vanligtvis av en arbetsyta samt någon typ av lagringsområde. Den kan vara konstruerad av olika material, men trä är typiskt den vanligaste. Trädgårdsmästare använder en potting bänk för olika trädgårdsuppgifter.

Huvuddelen av en potting bänk är typiskt arbetsytan. Denna yta är i allmänhet omkring 3 fot (ungefär 1 meter) höga. Vid denna höjd, de flesta vuxna är bekväma att använda en potting bänk medan stående.

Vissa ingjutning bänkar kan även ha sänkor på arbetsytan. Dessa kräver en vattenkälla. En diskbänk på en potting bänk gör det mycket lättare att vattenväxter och tvätta trädgårdsredskap.

Förutom arbetsytan, har en potting bänk också lagring. Hyllor är oftast den vanligaste typen av lagring. Dessa är ofta placerad under arbetsytan, men de kan också vara ovanför. Några av dessa bänkar kan också ha lådor, skåp eller lådor på sidan.

Vissa ingjutning bänkar är ganska ljus. Dessa kan flyttas runt lätt. Å andra sidan kan en del av dessa bänkar byggas höger in en innervägg av ett växthus eller trädgårdsskjul.

Trä är den vanligaste och mest traditionella material för en denna typ av bänken. Eftersom det oftast kommer att vara utomhus, en väder- och insektsresistenta trä, som ceder, är föredragen, men detta är det vanligtvis dyrare. Andra typer av trä kan också användas, men dessa är vanligtvis behandlas. Gör-det-självare kan också enkelt bygga en bänk av detta slag från enkla planer.

Denna typ av bänken kan också vara tillverkade av metall eller plast. Dessa är ofta mer ekonomiskt alternativ när man väljer en potting bänk. Material såsom dessa är även väderbeständig och lätt att rengöra.

En potting bänk kan användas för ett antal olika trädgårds uppgifter. Många personer använder denna typ av bänk att plantera frön eller transplantations plantor, till exempel. Den kan också användas för att sortera frön. Verktyg och annan trädgårdsutrustning såsom mursleven och korgar, kan lagras på bänken hyllorna.

Vissa trädgårdsmästare väljer också att använda sina bänkar som en plats för att visa krukväxter. Dessa kan visas på övre hyllor eller arbetsytor. Krukväxter kan bringas inomhus och placerades på en potting bänk. Detta tillåter de växter, som skall visas och skyddas från det kalla vädret samtidigt.