Vilka är de bästa tipsen för att följa en Cable Knit Pattern?

March 6

Stickning en kabelstickad mönster kan vara skrämmande, särskilt för en nybörjare, men med tålamod, uppmärksamhet på detaljer och några tips för att följa ett typiskt kabelstickad mönster, kan till och med en nervös knitter tackla enkla kablar framgångsrikt. De bästa tipsen för att följa en kabel sticka mönster är att förstå processen, börja enkelt och vara mycket uppmärksam när stickning. Flätstickning, en av en mängd olika typer av stickning som ger struktur och liv åt ett färdigt plagg, är vanligt i irländska eller andra keltiska mönster, speciellt Aran tröjor, som är kända för sina intrikata kombinationer av knutar och kablar. Dessa stickning tips hjälper även den börjar knitter förstå och lätt köra kablar.

Tips 1: Förstå processen

Flätstickning består i grunden av stickning stygn i ordning så att en uppsättning vrids över toppen av den andra, skapar en överlappning som ser ut som en stor, tvinnad rep. En kabelstickad mönster kan innehålla kablar som tvinnar tre eller fyra stygn över varandra eller mindre kablar som vrider bara enstaka stygn. För att uppnå denna effekt, är ett specialkablage nål används för att hålla stygn antingen bakom eller framför arbetet medan de nästa stygn är stickade, då stygnen är stickade av kablage nålen för att skapa twist. Efter en knitter förstår hur kabel stickning fungerar, blir det mycket lättare.

Tips 2: Starta enkelt

För dem som försöker en kabelstickad mönster för första gången, är ett enklare mönster ett bra ställe att börja. En halsduk med en enda rad av kablar längs mitten eller en hatt som har en kabel brätte är exempel på saker som en nybörjare kan välja. En enda, enkel kabelstickad mönstret ger attraktiva resultat med minimal ansträngning och kommer att införa nybörjaren till den grundläggande proceduren för kablage. Även stickböcker undervisning stickning för nybörjare brukar inte inkluderar kablar, eftersom de anses en avancerad stickteknik, är det förfarande verkligen inte så komplicerat.

Tips 3: Var uppmärksam

En kabelstickad mönster kan se väldigt komplicerat, eftersom varje enskilt steg ofta kommer att skrivas ut. Andra mönster använder ett diagram, som också kan vara skrämmande och svår att läsa. Efter de första raderna är stickade, dock är ett mönster etablerad, och stickar ofta kan fortsätta utan att rådfråga mönstret för varje enskild söm. Det är dock viktigt att inte förlora reda på mönstret, eftersom saknas eller misplacing en söm kan skapa problem senare i mönstret. Ett av de bästa sätten att hålla koll på mönstret är att använda en penna för att markera grafen av kabeln sticka mönster eller använda en rad räknare för att hålla koll på enskilda upprepningar av det övergripande mönstret.

  • En stickad tröja med en kabel upp fronten.
  • Stickor och garn.