Vad är en rättssal tal?

March 29

En rättssalen tal hänvisar ofta till en attorneyâ € s stängning argument eller summering av bevisningen i målet. Han eller hon kommer att använda en rättssal tal för att övertyga domaren eller juryn att döma till förmån för hans eller hennes klient. Summeringen kan vara kort och koncist, eller rättssalen tal kan vara ganska långa. Ibland kan en domare kommer att begränsa den tid för varje sida att presentera slutplädering.

Rättssalen tal utgör en sista möjlighet för advokater att sammanfatta bevis som lagts fram under rättegången. De använder ofta utställningar under summering påminna domaren eller juryn om nyckelpunkter avslöjas i vittnesmål från vittnen. Vissa advokater tala känslor och anställa retorik under detta skede av rättegången.

Den slutliga rättssalen tal skiljer sig från ett öppningsanförande erbjuds av advokater på varje sida av ett ärende. Öppnings uttalanden beskriva typiskt vad fallet handlar om och vilka bevis kommer att presenteras. De är i allmänhet mindre övertygande och föremål för domstolsregler som håller advokater på rätt spår. Till exempel advokater vanligtvis måste avstå från att argumentera under inledningsanförande. De undanhåller normalt argument tills rättssalen tal vid summering.

Juridiska experter säger en rättssal tal bör innehålla en stark öppning, en översikt av vad argumentet kommer att täcka, och en slutsats. Öppningen börjar vanligtvis med något att fånga uppmärksamhet. En advokat kan berätta en historia eller använd en offert eller anekdot att säkerställa fördjupad uppmärksamhet är fokuserad på honom eller henne.

Under den mellersta delen av summering, advokater betonar ofta brister i sin opponentâ € s argument. De kan försöka förutse vad den andra sidan kommer att täcka motbevisning summering i jurisdiktioner där detta är tillåtet. Advokater diskutera typiskt relevant lagstiftning för att stärka sina argument under denna del av talet, samtidigt tilltalande för en juryâ € s logik.

En summering avslutar oftast med en vädjan om en dom som stöder attorneyâ € s argument. Han eller hon kan upprepa huvudtemat av talet och avslutas den starkt. Vissa jurister tror början och ingående av en rättssal tal är de två viktigaste delarna av argumentet.

Advokater repeterar vanligen sina summeringar många gånger tidigare att ta itu med domare eller jury. De syftar till att hålla tal intressant när du använder en samtalston. Advokater försöker oftast att täcka alla aspekter av ärendet utan att skapa tristess, vilket uppmärksammas avta. Vissa advokater injicera lite humor i summeringen om domaren eller juryn verkar uttråkad.

  • En domare kommer att ha befogenhet att begränsa den tillåtna tiden för stängning argument.