Överföra bilder från en kamera

February 11

Om du har en digitalkamera, är chansen att du kommer att vilja överföra bilder från den till datorn. Beroende på den speciella kamera, är detta oftast en ganska enkel uppgift. Många kameror kommer med en överföringskabel som har en USB-kontakt i ena änden och en plugg i den andra änden som passar in i kameran.

Med kameran avstängd, anslut kabeln till kameran och till en USB-kortplats i datorn. Därefter, slå på kameran. Windows kommer att känna igen den nyligen anslutna enheten och, beroende på dina inställningar för automatisk uppspelning kan det uppmana dig att se vilka åtgärder som du vill ta. Om du uppmanas att klicka på alternativet som säger "Öppna mappen för att visa filer med Windows Explorer". Om du inte uppmanas kommer Windows har automatiskt kartlagt en ny enhetsbokstav till din kamera.

Använd Utforskaren, navigera till den nyligen mappade enheten som representerar kameran. Navigera till mappen i kameran som innehåller dina bilder. Välj de bilder som du vill kopiera till datorn och kopiera dem som du skulle kopiera andra filer från en datorbaserad mapp.

När du är klar, stäng av kameran och dra ut kabeln. Dina bilder är nu på din dator.

Om du använder en äldre eller icke-standardkamera som inte innehåller en USB-överföringskabel, sedan överföra bilder från kameran kräver vanligtvis speciell programvara av något sätt. Om du befinner dig i denna grupp av kameraägare, kommer du vill kontrollera bruksanvisningen som följde med kameran för överföringsuppdrag.

Detta tips (11723) gäller för Windows 7.