Vad är en Socket Cap Screw?

August 9

Socket skruvarna har en hexagonal urtagning i centrum av skruvhuvudet för att acceptera en sexkantsnyckel. Den hexagonala urtagningen i kombination med en sexkantsnyckel ökar bettet mellan insex skruven och verktyget. Detta resulterar i mindre skador huvud än vanliga Phillips eller spårskruvarna. Liksom andra typer huvud, socket skruvar finns i en mängd olika huvud- och materialtyper för en mängd olika tillämpningar. Matcha uttaget skruvhuvudet typ med erforderlig Ordningen säkerställer att den färdiga anslutningen är strukturellt ljud.

Låg profil socket skruvar tillåter den bitande styrkan av en insexnyckel med en reducerad höjd. En lägre huvudhöjd gör den här typen av insexskruven som ska installeras i områden med mindre rum men fortfarande kräver ett högt vridmoment anslutning. En fördel med en låg profil socket skruven är den låga höjden på en insexnyckel jämfört med en skruvmejsel eller spärrnyckel och uttag. Den kortare armen av en insexnyckel gör att den når in i trånga utrymmen för att frigöra trånga skruvar, och den långa armen av nyckeln passar i smala fläckar inte lätt nås med en sockel fäst vid ett spärrskaft.

Högprofilerade socket cap skruvhuvuden ger massa ovanpå en anslutning, öka mängden stress som en skruvad anslutning klarar innan klippning. Denna typ av fasadhuvud skruven passar bra på tjockare material eller anslutningar utsätts för hög stress. Tillsammans med en låsbricka eller låsmutter, minskar högre höjd rörelsen i anslutningar utsätts för vibrationer. Detta är en vanlig skruv finns på industriutrustning och anslutningar i högtrycks hydraulsystem. Ett uttag skruvlocket tillverkat av rostfritt stål ökar draghållfastheten för en anslutning och ökar dess motståndskraft mot korrosion i fuktiga miljöer.

Fukt orsakar kolstål försvagas på grund av rostbildning och tär på materialet. Elementet krom, som ingår i ett rostfritt sockel huvudskruv tillåter ytan av skruven för att bilda en självrepliker passiv beläggning som är motståndskraftig mot rost och andra typer av atmosfärisk korrosion. När ett vägguttag installerat skruvlocket erhåller skador, fyller den passiva beläggningen själv när syre i atmosfären i kontakt med den exponerade delen av skruven. Huruvida en socket skruven består av rostfritt stål eller kolstål, kommer någon koppling dra nytta av den ökade hållbarheten av sexkantiga urtaget och brett utbud av huvud stilar av socket skruvarna.

  • Hex Nycklar används med sockel skruvarna.
  • Olika muttrar, bultar och skruvar.