Vad är Zoanthid Coral?

October 4

En medlem av stammen Cnidaria är Zoanthid korall en kolonial anemon nära besläktad med enstaka anemoner. Zoanthid korall, inklusive medlemmar från arten Palythoa och Zoanthus, har vissa egenskaper vi förknippar med växter och en del med djur. De växer i havet som en grupp, permanent fäster rev, mata ut anemoner, och propagerar som koraller.

Nässeldjur är radiellt symmetriska, vilket innebär att de är formade som en serie av cylindrar som kan roteras utan att kunna avgöra vilken sida som är den "fronten." Zoanthid koraller växer i en koloni, vilket innebär en bottenmatta ansluter många tubuli. Varje tubuli, kallas en stolon, liknar en enda anemon. En övre delen har en ring av korta tentakler kring dess centrala mun. Denna topp hålls uppe av en långsträckt kolonn av vävnad som stjälken av en svamp, och detta i sin tur ansluter till den kollektiva mattan.

Kolonier kan bestå av ett tiotal sådana utlöpare, vardera 1-1,5 inches - till (2,5 3,8 cm), bildar mattor på eller i närheten av reven. Zoanthid korall föredrar att odlas på bitar av avbrutna koraller som samlar in dalar på tidepools eller havsbotten, men de kan också överleva på sand och klippor. Zoanthid koraller växer i till synes disparata sätt. Vissa utlöpare är manligt och kvinnligt, och släpper spermier och ägg för att få befruktade och växa in i en helt ny koloni. Däremot kan en befintlig koloni också föröka genom förgreningar nya polyper, som koraller, som startar från mattan och växa uppåt.

Zoanthid korall, eftersom den inte kan VANDRA OMKRING (flytta runt), matar ut näringsämnen som glida genom den nuvarande, som kallas detritus. Detritus är miniatyr bitar av mat andra varelser inte ens märker, som bitar av alger, plankton, eller avfall. Andra näringsämnen utvinns ur foto alger som lever på Zoanthid korall, kallas zooxanthellae. Men Zoanthid korall också utrustad med giftiga toxiner som kan sting andra varelser från tips av sina tentakler. Detta är enbart för skydd, inte för att förlama djur för mat.

Medicinska forskare är intresserade av Zoanthid koraller eftersom det har symbiotiska relationer med djur och växter, som alger och krabbor, men ändå upprätthålla produktionen av giftiga kemikalier. Även om toxiner är giftiga för nervsystemet, kan de ha möjlighet att gynna människor mot sjukdom.

  • Havsbottnen ger en livsmiljö för Zoanthid koraller.