Vad kokas Peanuts?

July 6

Kokt jordnötter, som ibland kallas Goober ärtor eller pannor, är ett vanligt mellanmål mat i södra USA och säljs ofta i bestånd vid sidan av vägen i denna region. De är gjorda genom kokning orostade jordnötter i saltat vatten i flera timmar utan att ta bort skalet. Kokningen process gör jordnötterna mjuk och salt. Traditionellt kokt jordnötter konsumeras samtidigt varm och våt, och paras med öl, sött te, eller annan kall dryck. Det sägs att snack är avnjuts bäst utomhus för att minimera den efterföljande röran gjorts av jordnötsskal och våta händer.

Recept för kokande jordnötter kan variera beroende på både regionen och personliga preferenser. Medan många olika jordnöt sorter kan kokas, jordnötter Valencia och Virginia är nu de vanligaste sorterna som används. De jordnötter som används för kokning kallas ofta råa eller grön, vilket betyder att de inte är torkade eller rostade. Antingen stensalt eller bordssalt kan användas i den kokande lösningen. Ham hasen, paprika, öl och andra säsonger sätts ibland för det kokande vattnet för smak.

Själva kokningsprocessen är relativt okomplicerad. Raw jordnötter placeras i kokande kryddat saltvatten och kokas tills de är färdiga. Detta kan vara en ganska snabb process om inte många jordnötter håller kokt, eller en extremt lång en om en stor mängd förbereds. Normalt tar det mellan fyra och sju timmar. Kokning sker vanligtvis utomhus över en eld eller gasolbrännare, men jordnötter kan förberedas hemma i en långsam spis också.

Flera sydstater är förknippade med dessa jordnötter. De är mycket populära i Georgien, norra Florida, Alabama, Mississippi och South Carolina. Produkten är så populär i South Carolina att det gjordes statens officiella snack mat i 2006. Andra stater, särskilt Virginia och North Carolina, har också betydande kokt jordnöt traditioner. Det kan vara svårt att hitta denna snack mat i andra stater, men ibland restauranger och butiker som specialiserat sig på södra köket kokar jordnötter.

Denna metod för att förbereda jordnötter finns även utanför USA, även om dessa livsmedel brukar betecknas med olika namn i andra länder. I Vietnam, till exempel, är kokt jordnötter kallas dau Phong eller cu lac, och de är på samma sätt ofta hittas säljs vid sidan av vägen. Många länder, däribland Indien, Thailand och Nigeria, har en version av kokt jordnötter. Varje land som har jordnötter kan förbereda denna mat genom kokning, och inte alltid genom linjen av södra köket.

Säsongen för kokt jordnötter i söder är maj till november, även om de kan vara gjorda av säsongen om ingredienserna är tillgängliga. Dessa månader är då det är vanligast att se vägarna leverantörer i sydstaterna. Konserverade kokt jordnötter finns tillgängliga året runt.

Inget officiellt datum finns för ursprunget till kokt jordnötter i söder, men snack tros ha vunnit popularitet under inbördeskriget. Eftersom detta ursprung legend skulle ha det, förbunds soldater saltad och kokt jordnötter över lägereldar på grund av livsmedelsbrist. Salt var knappa för dessa soldater, så detta är sannolikt en myt, men det är sant att soldater beredda peanuts ofta under denna period. Kokning kan helt enkelt vara resultatet av överflödet av jordnötter grödor inom detta område, och befolkningens önskan om alternativ till rostning för matlagning.

  • Jordnötter Valencia och Virginia är de vanligaste sorterna som används för kokning.
  • Bergsalt, som används för att tillverka kokt jordnötter.
  • Kokt jordnötter görs genom kokning orostade jordnötter i saltat vatten under flera timmar.