Vad är en Slingplayer ?

July 10

Införandet av Slingbox -enheten har hjälpt användare titta på TV på sina datorer. Användare kan fjärr titta tv-program på sina internet-aktiverad dator eller på sina mobiltelefoner. Slingbox fungerar tillsammans med Slingplayer - en proprietär programvara som utvecklats av Slingmedia. Tillsammans denna enhet och denna programvara help visa ljud och video på datorer och andra enheter. Med hjälp av denna programvara, Slingbox "selar" eller överföringar videodata till en annan plats.

Installera Slingplayer programvara är ganska enkelt. Det finns vissa minimikrav. Datorer med en Microsoft Windows operativsystem eller Mac OS bör inte ha några problem. Mjukvaran kan även installeras i många andra enheter inklusive utvalda mobiler telefoner modeller. Programvaran är inte kompatibel, dock med några open source system såsom BSD (Berkeley Software Distribution) och Linux.

Slingplayer programvaran innehåller ett integrerat program / kanal guide för användare, en live-video buffert, en 3D virtuell fjärrkontroll och flera visningslägen. Den levande videobufferten funktion har liknande funktioner till en DVR (digital video recorder). Det gör att du kan pausa, spola tillbaka eller snabbspola upp till en timme av video på datorn. De virtuella fjärr fungerar ungefär som standard-tv fjärrkontroll och inkluderar olika fjärrstyrkoder för att säkerställa enkla justeringar, kanalförändringar och enkla DVR inställningar. Med hjälp av flera visningslägen, gör programvaran för användare att njuta av deras TV-program samt surfa på webben samtidigt.

Slingplayer programvaran ingår ett webbaserat konto för att hjälpa användarna hitta och ansluta enheter till Slingbox -enheten via internet. Användare kan titta och kontrollera sina tv-apparater från vilken dator som de kan få tillgång till Sling hemsida från.

Det finns vissa minimikrav för att säkerställa en säker installation av Slingplayer . För datorer med operativsystemet Windows, är åtminstone 1 GB RAM och 150 MB hårddiskutrymme normalt krävs. För att köra programmet krävs en Intel Pentium 4 1,3 GHz processor och 24 bitars grafikkort eller bättre. För att ladda ner mjukvaran, kolla in Slingmedia webbplats.