Vad är förhållandet mellan kaffe och diabetes?

March 16

Information om kaffe och diabetes är motstridiga, med vissa studier tyder drycken kan förvärra diabetes, medan andra pekar på regelbunden kaffekonsumtion som en teknik för att minska risken för att utveckla sjukdomen. Denna konflikt är resultatet av olika metoder för kaffe och diabetesstudier, tillsammans med svårigheten att kontrollera för alla faktorer i koststudier. Summan av kardemumman är att patienter med diabetes bör anpassa sin kaffeintag i enlighet med deras blodsockernivåer. Om deras läsningar är oftast bra, de är helt klart göra något rätt. Om deras nivåer fluktuera eller är genomgående hög, kan vissa kost och motion modifieringar, bland annat att minska kaffeintag, vara i ordning.

Studier på kaffe och diabetes hos patienter med diabetes har föreslagit att kaffe kan höja blodsockret. Detta är en känd risk för koffein konsumtion. Moderera kaffeintag kan rekommenderas; Vissa utövare tyder på att patienter med diabetes hålla sig till cirka två koppar om dagen. Patienter med oro blodsockernivåer och kaffekonsumtion kan testa sig för att se hur kaffet påverkar deras blodsocker och kanske vill tänka på att använda en låg koffein eller koffeinfritt kaffe.

För människor som inte har diabetes, har studier visat att dricka kaffe dagligen kan minska risken att utveckla diabetes. Detta är ett resultat av samverkan mellan de komplexa kemikalier i kaffe och patientens kropp. Det är viktigt att notera att kaffe innehåller mycket mer än bara koffein, och fördelarna med denna dryck är ofta resultatet av andra föreningar som finns i kaffe. Forskare som studerar kaffe har analyserat det i stor utsträckning att lära sig om de faktorer som påverkar olika koncentrationer av föreningar i kaffe, från växterna det kommer från hur det bryggs.

Diabetes är en tungt studerat medicinska tillstånd och forskare alltid inleder nya studier med diabetes och olika befolkningsgrupper. Människor är intresserade av följande studier på kaffe och diabetes kan kontrollera med medicinska tidskrifter för att leta upp den senaste informationen. Det finns också tjänster Internet alert ger människor en möjlighet att få gräsklippet som matchar vissa söksträngar levereras till sina e-inkorgar.

Patienter som berörs om sambandet mellan kaffe och diabetes kan rådgöra med sin läkare. Läkare som fokuserar på diabetesvården har oftast tillgång till den senaste informationen om livsmedel både bra och dåliga för diabetes, och de kan ge sina patienter med en översikt. Patienter med diabetes som inte vill ge upp sitt kaffe vana skulle kunna överväga att diskutera alternativa metoder för att hålla blodsockret nere, göra justeringar för att skapa utrymme för mer kaffe i deras liv.

  • Grönt te, som är känd för att sänka blodsockernivåer, kan vara ett substitut drycken för kaffe.
  • En läkare kan beställa tester om patienten uppvisar tecken på diabetes eller har höga riskfaktorer.
  • Patienter som är oroade över kopplingen mellan koffein och diabetes bör rådgöra med sin läkare.