Vilka är de olika typer av dator Musmattor?

June 17

Det finns tre huvudsakliga typer av datormusen vadderar: ergonomiska, texturerade, och spel. Computer mouse pads används för att förhindra ansamling av damm, smuts och olja inuti datormusen, minska slitaget på skrivbordet ytan och minska handledsskada. Även musmattan utvecklades ursprungligen för en mus utformad för att inkorporera en fysisk boll, de har expanderat för att möta andra behov datoranvändare.

Ergonomiska musmattor är särskilt utformade för att minska trycket på handleden senor genom noggrann placering av stödjande stoppning. Det finns flera olika utföranden, men allt säkerställa att handleden är parallell med bordsytan vid användning av musen. Håll handleden och handen i detta läge minskar belastningen på de carpal senor som ligger i handleden. Detta kan bidra till att förhindra karpaltunnelsyndrom, en förslitningsskador i samband med felaktig handledsposition i långsiktiga datoranvändare.

Texture musmattor är mycket vanliga, och har minskat i pris varje år på grund av utbredd användning. På 1980-talet, vinyl kortet var mycket populär på grund av klibbighet av ytan. Tyg blev den nya trenden med införandet av en gummerad kiselyta till stålvalsen bollen.

Tyget Skiktet tillhandahåller en luddfri yta för musen att flytta på, och en liten mängd av buffert för användaren. Det finns ett brett utbud av material som har använts för att göra datormusen vadderar. Den vanligaste vävtyp är faktiskt en låg densitet gummikomposit, såsom butadien-gummi, med tyg limmas på toppen. Musmattor kan också göras av plast, silikon gummi, läder, kork, trä, sten och stål.

Införandet av optiska möss avlägsnades den gummerade bollen, och tillät musen för att tar emot signalen rörelse från den optiska sensorn installerad i botten av musen. Denna förändring i design förbättrades noggrannheten av musen, samtidigt som man minskar kostnaderna. Optiska möss fungerar inte bra på glas eller polerat trä, eftersom dessa ytor är mycket reflekterande. Användningen av en datormus vadderar löser problemet och skyddar ytan från slitage med tiden.

Gaming musmatta är utformade för långvarig användning och ger en större än normalt arbetsutrymme, förbättrad känslighet och bättre ergonomi. Denna typ av dator musmatta är ofta gjorda av plast och är konstruerade för uthållighet. Ytan på datormusen vadderar har ofta grafiska bilder eller bilder för att tillåta användare att skapa en anpassad look som passar deras personliga stil och inredning.

  • Ergonomiska musmattor kan hjälpa till att förhindra pistill i samband med långvarig datoranvändning tunnel.
  • Ergonomiska musmattor kan utformas för att ge handledsstöd.