Vad är pyri?

August 14

Pyri är en form av motion att använda tekniker som lånats från antikens Grekland. Den kombinerar danssteg med övningar med metall eller trä svärd. De flyttar ofta tros likna andra kampsporter drag samt de som finns i yoga, pilates och tai chi. Generellt är deltagarna lärde grundläggande drag och sedan kan de utöka dessa rörelser att skapa sina egna rutiner. Så småningom, de framsteg i sina studier av pyri så att de kan följa koreograferade rutiner mot andra deltagare.

Dom Gallo anses skaparen av pyri. Han lärde sig om den gamla krigsdans, pyricchios, och beslutade att omvandla den till en form av motion. Pyricchios var en dansliknande rutin i det antika Grekland som använde stridsrörelser som danssteg. Deltagarna var oftast klädd i fullt krig rustning, inklusive handhållna svärd. Ofta skulle trummor slå för att få deltagarna i rätt krigaren liknande tänkesätt. Pyri använder pyricchios som grund för en modern full body workout.

Människor som utövar pyri använda alla delar av sina kroppar. Ofta vikten av svärdet tillåter människor att öka deras styrka i överkroppen. När danssteg används, deltagarna använder sina magmuskler, benmuskler, höft muskler, och även skinkor muskler. De får en aerob träning som är bra för viktminskning och en anaerob träning som är bra för att bygga muskeltonus.

När människor börjar studera pyri, de lärde flera grundläggande drag. De får använda de rör sig enligt direktiven från sin instruktör. När de visar att de är kapabla att utföra dessa rörelser väl, får de skapa sina egna rutiner. De kan ställa sina drag i valfri ordning, som en typ av personligt uttryck. Normalt är de rörelser görs enligt rytmen av musiken, långsammare på vissa ställen och snabbare på andra.

Så småningom kommer en pyri elev gå vidare från en solo rutin till en rutin som är koreograferad av instruktören. Vid denna punkt, är en utövare vanligtvis mitt emot en annan av samma skicklighet. I vissa fall kommer de två personer tillåtas att arbeta tillsammans för att koreografera en rutin. Efter en elev kan arbeta med en annan person med lätthet, kan han eller hon att kunna studera vara en instruktör på pyri. Först efter att ha tagit och passerar ett skriftligt prov och ett flygprov kan en person ska beviljas tillstånd att undervisa denna form av motion för andra.