Vilka är de olika parakiter Arter?

September 20

Parakiter är medlemmar av papegojan familjen och kan hittas i tropiska och subtropiska klimat i hela världen. I allmänhet är dessa fåglar är mindre än andra papegojor och har långa fjädrar på deras svansar. Det finns omkring 120 parakiter arter påträffats i hela världen, till ett antal som är svårt sätta fingret på det faktum att begreppet undulat är inte nödvändigtvis att fåglarna är nära besläktade evolutionärt eller genetiskt. Ett antal parakiter arter kan betraktas antingen papegojor eller parakiter, beroende på det klassificeringssystem som tillämpas. De tre taxonomiska stammar som parakiter kan hittas i är platycercini, psittaculini och Anari, vardera med dussintals parakiter.

Fåglar i platycercini stammen finns i Australien, Nya Zeeland, och närliggande öar. Denna stam innehåller ca 40 olika parakiter arter, däribland en av de mest kända, Melopsittacus undulatus, den undulat eller undulat. I vissa delar av världen, inklusive USA, är termen undulat ofta synonymt med denna parakiter arter på grund av populariteten av denna sällskaplig, lätt tämjas fågel i djurhandeln. Bortsett från detta parakiter arter, Mallee ringneck parakiter, Bourke parakiter, och prinsessan av Wales undulat är också vanliga arter i platycercini stammen.

Det är också möjligt att hitta en mängd olika parakiter i Asien och Afrika. Dessa fåglar är i stam papegojor kallas psittaculini. Den ringneck undulat är vanligt i Asien en kan identifieras genom den mörka band runt dess käklinjen. Dessa fåglar kommer i en mängd olika färger och liksom många andra papegojor, är sociala och lekfulla. Den Plommonhuvad parakit, smaragd collared parakiter, och Newton undulat är några av de andra parakiter arter som finns i denna grupp av fåglar.

En annan av de papegoja stammar, Anari, innefattar ett antal parakiter arter som kollektivt är kända som conures. Dessa fåglar likna en annan, även om de inte nödvändigtvis är närbesläktade. Conures kallas ibland som små papegojor och ibland hänvisade till som stora parakiter. Gröna parakiter, Smalnäbbad parakiter och grått breasted parakiter kan också hittas i Anari stammen. Anari parakiter är hemma i Nord- och Sydamerika och finns i en mängd olika färger, även om majoriteten av papegojor i denna stam är gröna.

  • Röd-maskerade parakiter är hemma i Ecuador och Peru.