Egg Drop soppa

September 21

Om du funderar på att ha en kinesisk natt, eller helt enkelt är på humör för din favorit typ av kinesisk soppa, kan du inte gå fel med ägg släpp soppa. Inte bara är det verkligen läckra, det är också otroligt lätt att göra. Använd detta recept för att göra något som du och din familj kommer helt enkelt att älska.

Ingredienser:

 • 4 koppar kycklingbuljong
 • 3 ägg lätt misshandlad
 • 3 grön lök, hackad
 • 3/4 kopp skivade champinjoner (din favorit, eller halm, enoki, shitaki)
 • 1 msk majsstärkelse
 • 1 msk soja
 • 1/2 tsk ingefära (riven)
 • 1/4 tsk vitpeppar

Recept:

 1. Blanda förtjockningsmedel. Ta 1/2 kopp din kycklingbuljong, majsstärkelse, och blanda ihop dem. Blanda de två tillsammans så mycket som möjligt så att majsstärkelse löser sig i lager, och du har en fin förtjockningsmedel redo att lägga till resten av ditt lager.
 2. Blanda bas. I en stor kastrull tillsätt resterande lager, sojasås, grön lök, champinjoner, vitpeppar och ingefära. Ställ in temperaturen för hög, och rör blandningen tillsammans tills det kommer till en koka.
 3. Lägg förtjockningsmedel. När du har soppa på en koka, tillsätt förtjockningsmedel du gjort tidigare. Som ni hälla det i basen, se till att du rör ihop allt tills den är helt blandat. När det är blandat, minska värmen och låt det sjuda /
 4. Långsamt ägg. Medan soppan sjuder, långsamt tillsätt äggen till mixen. När du gör det se till att du rör soppan för att sprida ut äggen. Du kommer att märka äggen sprider ut sig i något som ser ut ungefär som band.
 5. Ta bort från värmen och garnera. När du har lagt till äggen fortsätter att röra om i soppan tills äggen är klar matlagning. När äggen är klar matlagning, gå vidare och ta bort soppan från värmen, och gör dig redo att tjäna. Även om du kan använda många saker som garnering, är en av de bästa alternativen för att strö några mer hackad grön lök eller gräslök över soppan.

Helst bör du tjäna ägg släpp soppan medan den fortfarande är varm. Men om du har något kvar, helt enkelt lagra resten som du skulle kyckling nudelsoppa. Se till att du är klar för resten av soppan inom de närmaste 72 timmar dock, eftersom det inte kommer riktigt pågå mycket längre än så.