Vilka är riskerna med att få influensa under graviditeten?

July 23

Avtalsslutande influensa under graviditeten kan presentera flera hälsorisker för både mamma och barn. Den blivande modern har en större chans att uppleva mer allvarliga symptom på influensa och hon kan ta längre tid att återhämta sig. Detta kan leda till en större chans för komplikationer såsom uttorkning och bakteriell lunginflammation. Kvinnor som får influensa under graviditeten också ha en ökad risk för sitt barn att födas med ryggmärgsbråck, en missbildning som kan orsaka förlamning och livslångt problem med matsmältningssystemet. Alla dessa risker tillsammans med de begränsningar för behandling för gravida kvinnor kan göra få influensa under graviditeten farligt.

När en kvinna är gravid, blir hennes immunförsvar svagare eftersom graviditeten fortskrider och med extra belastning placeras på hennes hjärta och lungor. Om hon får influensa under graviditeten, kanske hennes kropp inte kan adekvat slåss av viruset. Detta kan resultera i mycket mer allvarliga symptom än vanligt, speciellt nästäppa, vilket är en vanlig biverkning av själva graviditeten. Den försvagat immunförsvar kan också orsaka en gravid kvinna att ta mycket längre tid att återhämta sig, vilket lämnar henne mer sårbara för att utveckla komplikationer från influensa.

En allvarlig influensa kan orsaka flera andra frågor, oftast bakteriell lunginflammation och extrem uttorkning. På grund av den stam som graviditets platser på immunsystemet, hjärta, och lungor, är en gravid kvinna mycket mer benägna att utveckla dessa hälsofrågor som kan vara skadlig för både henne och barnet. Bakteriell pneumoni, en av de tio bästa dödsorsakerna i USA, förvärras av en gravid womanâ € s försvagat immunförsvar. Den kan också begränsa mängden syre fostret mottar, vilket kan begränsa utvecklingen och öka risken för missfall. Uttorkning kan begränsa mängden näringsämnen det ofödda barnet får, även påverkar fosterutvecklingen.

När en kvinna får influensa under graviditeten, särskilt under den första trimestern, risken för barnet föds med ryggmärgsbråck ökar också. Den onormalt höga feber som många gravida kvinnor upplever samtidigt bekämpa influensa kan orsaka detta missbildning. Om bakteriell pneumoni är kontrakterad under de tidiga stadierna av graviditet, kan bristen på syre till barnet också öka spina bifida risken.

Bortsett från de underliggande hälsofrågor, är några av de mediciner som rutinmässigt används för att behandla influensa, inklusive många avsvällande medel och smärtstillande medel, anses osäkert att ta under graviditeten. Detta kan begränsa en womanâ € s behandlingsalternativ eller utgöra en ökad risk för barnet om dessa behandlingar är nödvändiga. Influensavaccin dock anses säkrare för gravida kvinnor än att faktiskt få influensa; de flesta läkare rekommenderas gravida kvinnor utan äggallergies får sin säsongsinfluensa skott så snart den blir tillgänglig.

  • Gravida kvinnor som inte har fått en influensa skott under det senaste året bör rådgöra med sin läkare.
  • Frekvent, ordentlig handtvätt kan minska sannolikheten att smittas av influensavirus.
  • En gravid kvinna kan uppleva starkare än vanliga influensasymtom.
  • De flesta läkare rekommenderar att gravida kvinnor får ett säsongsinfluensa skott så snart som möjligt.