Vad är Finance teori?

October 20

Finans teori är ett brett fält av både spekulation och matematiska mätningar används för att bestämma investerar strategier och uppskattningar monetära värde. Teorier om finansiering används också för att skapa insamlingar och skapande kapitalplaner och hantera finansiella risker. Varje område av finansiering kan ha tiotals tillhörande begreppen finansteori; förstå dem alla kunde ta en livstid av studier.

Vissa typer av finansteori hjälp bestämmer konkreta föremål såsom hur mycket pengar kommer att betalas under tiden för en inteckning eller billån. Dessa teorier mäter den initiala investeringen, alla betalningar, och effekterna av intresse att hjälpa till att avgöra det verkliga värdet av ett lån. Vissa finansteorier tar denna analys ett steg längre, factoring i frågor som sannolikt inflationen med hjälp av algoritmer och ekonomiska prognoser. Att mäta värdet av pengar över tiden kan vara ganska viktigt för investerare, eftersom den tillåter ett långsiktigt perspektiv på ett beslut i nuet.

De flesta av finansteori, dock inte handla med absoluta. Vissa finansiella experter kommer fritt erkänna att investera teorier och marknadsmönstren kan ha en stor del av tur och slump att alla teoretiserande i världen inte kan ta bort helt. Precis som med hasardspel, strategier, metoder och teorier kan bidra till att maximera chanserna för vinst, men kan inte garantera en seger. Därför finansiella experter uppmuntrar ofta investerare att hålla utbilda sig i nya teorier och begrepp finans.

Vissa finansteori kretsar kring hanteringen av ett företag. Faktorer som går till att skapa en finansteori eller strategi för ett företag kan inkludera deras nuvarande vinstmarginal, skuld och tillgångsförhållande, marknadsprognos, och möjligheten till inkorporering. Om man tittar på alla dessa faktorer kan hjälpa ett företag ägare eller ekonomichef skapa en genomförbar plan för framtiden genom att balansera möjligheten att risken mot möjligheten till avkastning.

Privatekonomi teori kretsar oftast kring att skapa livskraftiga investera strategier. En av de mest populära finansteorier kallas modern portföljteori, eller MPT, och föreslår att en av de mest framgångsrika sätten att uppnå tillförlitliga avkastning är genom att diversifiera investeringar. Genom att sprida ut aktier och andelar på flera marknader, kan en investerare minska risken för en allvarlig förlust på grund av en krasch i en viss marknad.

Förstå många finansbolag teorier tar grundstötning i både matematik och finansmarknaden. Det finns många böcker och webbplatser som hjälper att förklara grunderna i synnerhet finansteori, eller ge en översikt av de mest populära teorierna i ett fält av finansiering. Finans teori är ofta ett populärt ämne för seminarier eller community college kurser, som kan ge en utmärkt startpunkt för nya investerare.

  • Vissa typer av finansteori hjälp bestämmer konkreta föremål såsom hur mycket pengar kommer att betalas under tiden för en inteckning.