Hur väljer jag en mask kompost?

October 28

En mask bin eller mask komposten är containern som håller maskar i ett vermicomposting, eller masken kompostering, systemet. Worm composters vanligtvis hålls inomhus, åtminstone under den kalla årstiden, när maskarna kan frysa. Vegetabiliska skrotar, äggskal och kaffesump matas till maskar, som producerar mask gjutgods som är en värdefull trädgård kompost. Ita € SA utmärkt val för människor som vill leva sin vardag på ett mer miljövänligt sätt, eftersom deponi användning reduceras och högkvalitativ ekologisk kompost produceras. När hanteras på rätt sätt, är en mask kompost utan lukt och inte locka till sig insekter.

En mängd olika material kan användas för att göra en mask komposten. Plast- eller gummikorgar är populära. Galvaniserad metall baljor och trä lådor kan också användas. Gör-det-självare återanvända ofta Erat material i geniala sätt, såsom i en mask composter gjord av gamla däck. Kommersiellt gjort snäck composters är ofta gjorda av återvunnet plast eller annat återvunnet material. Materialet bör vara ogenomskinligt, inte är transparent eller translucent.

Storleken på masken komposten bör vara lämpligt för det antal maskar det kommer att innehålla och mängden sopor som de kommer att matas. Vanligtvis en tio-gallon (37,85 liter) mask oster kommer att inrymma ett pund (0,45 kg) av redworms och process ungefär en halv pund (0,25 kg) av matavfall varje dag. Detta är en bra storlek för två personer. Masken oster bör inte vara mer än 23 inches (58,4 cm) djup och kan vara betydligt mindre, eftersom maskar lever nära ytan av jorden. Det bör finnas ett fack under huvuddelen av masken komposten för att fånga varje flytande avrinning, vilket är en bra kompost te för trädgården. Masken oster bör ha ett lock för att hålla det inre av bin mörker.

God ventilation är viktigt. En tio-gallon (37,85 liter) mask composter bör ha 20-30 borrade hål i botten och längs sidorna. Hålen bör vara 1/16 till 4/1 tum (1,6 till 6,35 mm) i diameter.

En framgångsrik mask composter kan vara gjorda av bara en bin med ett lock och en bricka. Många föredrar en mask kompost med flera grunda staplade lådor. Denna struktur gör det lättare att skörda masken gjutjärns varje månad.

  • Worm gjutgods är lättast att skörda från en mask kompost med flera grunda staplade lådor.
  • Röda Wiggler maskar kan användas för vermicomposting.