Hur väljer jag det bästa Granatäpple?

October 18

Granatäpplen är populära frukter som har en tuff, läderartad hud på utsidan och hundratals ätliga frön på insidan. En granatäpple bör tart-söt och saftig och tros vara full av hälsofördelar. Frukten kan köpas i juice eller fryst form, men är också populärt äts i sitt naturliga tillstånd. Välj den bästa mogen granatäpple baserat på säsong, färg och hudens kvalitet samt storlek, form och vikt.

Om granatäpplen odlas i det område du bor, sedan välja att äta dem när de är i säsong. I områden där frukten inte är naturligt odlade, skall det transporteras, och därmed är säsongen för tillgänglighet oftast senare. På norra halvklotet, till exempel, är granat beaktas i säsongen från omkring oktober till december. Om du köper frukten utanför dessa månader, kan de vara under eller övermogna.

Det är bäst att välja ett granatäpple som har en djup, rik färg. Djupa röda brukar rekommenderas, men färgerna kan variera från gul-orange till lila-röd. Du vill välja den mognaste en tillgänglig som frukterna plockas innan de är ganska mogen, om de måste transporteras och inte kommer att få mognare när de har plockats.

Huden på granatäpple bör vara fast och tät. Gnid fingret över huden; det bör inte flytta eller skrynklas. Även huden kan ha ytliga repor och märken, bör det inte brytas på något sätt eftersom detta både låter ut saften och skapar en ingång för bakterier. Sprickor kan också indikera overripeness. Du bör välja en frukt med hud som är seg och ser ut som det har just börjat förlora sin glans.

Om huden är tråkig utan glans, då frukten kan vara övermogna, och om huden är mycket glänsande, kanske frukten inte vara tillräckligt mogen. Huden bör också känna smidig. Om huden är torr, då frukten inuti sannolikt torr samt. Pröva också att välja en frukt med en hud som är tuff men inte för tjock - detta kan göra granatäpple svårare att skala. Den granatäpple bör inte ha en stark lukt eller vara våt eller kladdig.

Välj ett granatäpple som är stor som dessa tenderar att ha juicer frön. Du vill också att det ska vara fyllig, rund och fast. Välj inte en frukt med några plana eller mjuka fläckar - det kan tyda på en blåslagen, krossad eller uttorkade området. Du kan pressa toppen av frukten för att bidra till att avgöra mognad. Om det är mycket svårt, då frukten inte är mogen, alltför mjuk och det är för mogen, och om det släpper en dammig puff, kan det vara mögligt. Slutligen väljer ett granatäpple som känns tunga för sin storlek, vilket indikerar en väldigt saftig frukt.

  • Granatäpplekärnor.