Vad är en Bomullshuvudtamarin?

October 27

Den Bomullshuvudtamarin eller pinche tamarin apa är en liten, tropisk primat som representerar en av världens mest utrotningshotade arter. Detta särskiljande apan är en färgstark art med en hårlös ansikte och andra signatur funktioner som gör det till en intressant del av primater samhället. Det vetenskapliga namnet är Sanguinus Oidipus. I vissa delar av världen, är denna apa också känd som en "Liszt apa" på grund av sin mopp lika hår.

Tillsammans med alla de ovan nämnda namn är Bomullshuvudtamarin avses i olika andra sätt nationer bekanta med arten. Till exempel, holländarna kallar denna lilla primat av gewone pincheaap, medan det i Spanien, kunde arten omfattas av flera olika titlar som mono eller titi Leoncito. Som ytterligare vetenskaplig identifiering, är Bomullshuvudtamarin del av familjen Cebidae och underfamiljen Callitrichinae.

Som en av de minsta primater, växer Bomullshuvudtamarin endast till ca £ 1 eller en del av ett kilogram. På senare tid har forskare citeras totala populationer för denna art så låga som flera tusen. Som ett resultat har apan placerats på en världs lista över de 25 hotade primater.

Primate forskare har länge varit glada av många unika ljud som gjorts av Bomullshuvudtamarin. Dessa inkluderar fågel-liknande ljud som drillar och kvittrande, samt andra typer av samtal som vanligt representerar "kommunikativa uppgifter" som att kalla till unga, parning, eller upprättande territorium. Denna speciella art har också tydliga ansiktsuttryck studeras av djurforskare.

När det gäller färg, har Bomullshuvudtamarin grå-bruna axlar som är "ljusdunkel" eller fläckiga. Denna konstruktion gäller även ryggen och gumpen. Magen och lemmar är generellt vita. Denna primat har också några rödbrun färg runt låren.

Den livsmiljö Bomullshuvudtamarin är främst Amazonas. Denna art lever i torra lövskogar och vissa sekundära skogar, liksom vissa tropiska skogsområden. Även om vissa av de nationer med vanliga namn för denna apa inte får se det i det vilda i sina respektive regioner, historia kolonisering i Amazonas avser förtrogenhet med denna apa runt om i världen.

Forskare som studerar bomulls Bästa Tamarin apa är entusiastiska över möjligheten för denna art för att kommunicera i relativt sofistikerade sätt. Utbudet av verbalise att denna apa använder är bara en del av vad upprätt enheten för att hitta lösningar för att öka sin befolkning. Många däggdjurs experter tycker att det ytterst viktigt att se till att Bomullshuvudtamarin inte försvinna från jorden.