Vad Är Hypogastrium?

August 31

Den hypogastrium är den del av buken som är generellt nedanför naveln, eller navel. Det består normalt kroppsdelar mellan naveln och blygdbenet. Delar av tjocktarmen, urinvägarna, reproduktionssystemet, och flera stora blodkärl är typiskt ligger i regionen också. Nedre delarna av ryggraden är belägna i hypogastrium, medan ibland en njure eller tillägget, om det är i bäckenet, kan hittas där. Läkare hänvisar ofta till regionen när diagnostisera sjukdomar och villkor förknippade organ.

Även kallad hypogastric region eller blygd regionen är hypogastrium ofta granskas när det finns svullnad i urinblåsan. Missbildningar kände i livmodern eller bäckenet, särskilt om misstänkt en böld är, ibland i fokus. Symtom på blindtarmsinflammation motiverar generellt en fysisk undersökning av suprapubic regionen, ett annat namn för hypogastrium används ofta.

På ett diagram över bodyâ € s regioner, är hypogastrium normalt avgränsas av sidolinjer på varje sida. Till vardera sidan är höftregionerna, medan navelområdet är direkt ovanför. Utöver det tvärgående planet, finns det ett medianplan som delar den hypogastriska delen av buken i halv. Anatomiska diagram visar ofta skiljelinjerna för dessa områden i relation till ytan funktioner, medan andra bilder visar var inre organ är belägna.

Smärta i området ofta behandlas av läkare genom att leta efter missbildningar såsom bråck, cystor, eller cellulit. Inflammation eller infektion i huden är vanligtvis sökt samt andra avvikelser inom bukväggen. Skador på muskelvävnad kan vara ett resultat av trauma, medan stabsår innefattar typiskt en specifik uppsättning av skademönster. För urinvägarna, kan problem såsom urinblåsan hinder diagnostiseras genom att undersöka hypogastrium, medan livmodern avvikelser kan innefatta endometrit eller utomkvedshavandeskap.

Vanliga sätt för att undersöka hypogastric regionen bäcken samt rektala undersökningar. Urinprov brukar analyseras eftersom smärta i regionen orsakas ofta av urinvägsinfektioner. Chiropractic och graviditetstester, hos kvinnor, ofta utförs också. Om ett problem med tarmen är uppenbar, då läkarna kan föreslå en koloskopi eller lavemang, medan andra vanliga tester inkluderar avföringsprov och angiogram; i vissa fall kan undersökande operation krävas. Olika villkor kan skapa en rad liknande symptom i denna del av kroppen, så grundlig undersökning i allmänhet är nödvändigt, speciellt om misstanke om allvarlig åkomma är.

  • En fysisk undersökning av hypogastrium kommer göras om patienten klagar över symptom orsakade av blindtarmsinflammation.
  • Urinprov kan utföras för att fastställa om en urinvägsinfektion orsakar hypogastric smärtor.
  • Avföringsprov som samlas hemma brukar placeras i plastbehållare.