Vad är en Drop-In Anchor?

October 11

En drop-in ankare är en del av fäst familj som används för att fästa en mängd olika dekorativa, användbarhet, eller byggelement till betong eller murade ytor. Den består av en ihålig hylsa som har en slitsad, expanderbar kjol i ena änden, en intern expanderplugg, och en fästanordning tråd i andra änden. För att använda drop-in ankare, är ett lämpligt hål först borras i betongytan och drop-in ankare in i hålet kjolen slutar först. En specialdesignad expansionsverktyg expanderar slitsad kjol att stadigt grepp sidorna av hålet. En rad av fästelement kan sedan skruvas in i ankaret för att fästa den relevanta tillbehör.

Drop-in ankare är en av de mest enkla och lätt gälla konkreta och murverk fästsystem tillgängliga. Den enda strukturella ingrepp behövs är en lämplig storlek hål borras i murverk eller betong. Drop-in ankare besitter relativt höga nivåer av strukturell integritet och kan bära stora laster, speciellt när de appliceras på vertikala ytor. I inhemska ansökningar, kan de användas för att fästa hängrännor, rör, blomkrukor, bockar, och fönsterrutorna till väggar och betongtak. Industriella användningar av drop-in ankaret inkluderar fästen för sprinklerrören, kabelrännor, skyltar, och undertaksgaller.

Drop-in ankare består av ett ihåligt kolstål rör som har en serie slitsar skärs longitudinellt upp från den ena änden för att bilda en expanderbar kjol. Röret skärs med en längd av tråd vid den andra änden för att ta emot en bult. Ligger inuti röret ovanför spåren är en rörlig, avsmalnande expansionsplugg som tjänar till att tvinga flikarna mellan spåren utåt för att låsa ankaret på plats. Röret kan funktionen en läpp på den gängade änden för att stödja ankaret på kanten av monteringshålet. Rören är i allmänhet förzinkad att avskräcka korrosion.

Installera en drop-in ankare är en ganska enkel och snabb process som kräver endast ankaret, en lämplig storlek murverk borr, en effekt som kan borra och ankaret expansion verktyg. När platsen för ankaret har etablerats och märker ut, är ett hål borrat något djupare än längden av ankaret. Det är viktigt att säkerställa att borrkronan är rätt diameter eftersom ett överdimensionerat hål äventyrar bärförmåga av ankaret. När hålet har blivit grundligt rensats av borrspån, ankaret helt enkelt "tappas" i hålet med den gängade änden mot mynningen av hålet. Om ankaret passformen är lite ombonad, kan den tappas på plats med hjälp av en klubba eller hammare.

När sittande, är expansionen eller installationsverktyg som används för att driva expansionen kontakten till botten av röret. Detta tvingar flikarna på slitsade kjol att expandera och stadigt grepp väggar hålet. Friktion håller kontakten på plats och underhåller ankarna låser i hålet. En lämplig bult är inskruvad i ankaret för att anbringa det önskade tillbehöret. Drop-in ankare finns i en mängd olika utföranden inklusive standard sexkantskruvarna, ringbultar, rörklämmor, och krokar.