Vad är PCS?

October 13

PCS, eller en personlig kommunikationstjänst, är beteckningen för en del av radiofrekvens bandet som ägnas åt användningen av trådlösa telefon i USA, Kanada och Mexiko. Här är lite bakgrund om utvecklingen av begreppet PCS, och hur PCS fortsätter att fungera i dag.

Tidigt i utvecklingen av mobiltelefon teknik, behovet av att tilldela särskilda bandbredder till de signaler som skulle användas för cellulära tjänster var uppenbar. För detta ändamål, behovet skapa sig en radioband som skulle vara för exklusiv användning av cellulära trådlösa nätverk studerades. Ytterst slutsatserna av FCC i USA och Industry Canada var att utse den 1850-1990 MHz för användning med mobiltelefontjänst skulle se till att det inte fanns någon störning med frekvenser som används för offentlig sändning eller statliga funktioner. Under 1994 etablerade de båda länderna 1900 MHz-bandet som standard för användning i alla trådlösa nätverk baserat på service i USA eller Kanada. Detta effektivt skapade de första enhetliga PCS på marknaden.

Även om detta bidrog till att den nya tekniken inte störa andra användningsområden bandbredd, och även bidragit till att göra processen att interagera med ett trådbundet nätverk lättare, detta inte upp frågan om mobiltelefon interaktion med europeiska och asiatiska platser och tjänster. Med tiden till utvecklingen av dual band-telefoner som tillåts för signaler bearbetas som skulle rymma både nordamerikanska standarder och andra internationella normer för att vara kompatibla. Ibland kallad multi-band GSM-system, många delar av världen använder nu PCS som en term för att beskriva GSM-tjänster som fungerar i 1900 MHz-området.

I USA, Sprint var den första operatören och upprätta sant PCS service, som arbetar med en basstation som förankrade tjänsten i Baltimore-Washington DC-området i landet. Stationen var faktiskt konfigurerad att arbeta med GSM-1900 normer, vilket gjorde det möjligt att utnyttja tjänsten med internationella samtal. Med tiden Sprint uppgraderas till CDMA-teknik för sin mobilnätet som gjorde basen föråldrade, även om de fortsatte att ge signalering inom definieras nu PCS sortiment. Idag, nästan alla cellulära leverantör inom kontinentala USA verksamt inom PCS intervallet 1850-1900 MHz, vilket har gjort många av de moderna inslag av mobiltelefon planer möjliga, eftersom de hänför sig till interaktion med andra trådlösa nätverk.

  • PCS är tillägnad trådlösa telefon.