Vad är låg salthalt Chicken Stock?

October 15

Kycklingbuljong är en vätska som används för att göra soppor eller ge smak åt stekar och grönsaker under tillagningen. Man förbereder kycklingbuljong genom kokning en hel kyckling eller kycklingdelar med utvalda örter, grönsaker, salt och peppar. Låg salthalt kycklingbuljong är ett hälsosammare alternativ till vanliga kycklingbuljong. Denna typ av kycklingbuljong har 6 procent eller mindre av den amerikanska governmentâ € s rekommenderade dagliga vuxennatriumintaget.

Baserat på en standard 2000 kalorifattig diet, rekommenderar den amerikanska regeringen en daglig totalt mindre än 2.300 milligram natrium intag från alla källor för friska vuxna. En låg salthalt livsmedel har mindre än 140 mg natrium per standard portion. Mycket låg salthalt produkter har 35 mg eller mindre per standard portion.

Bekväm att använda, är kycklingbuljong ofta tillgängliga i burkar eller tetra förpackningar. Beroende på märke, kan kommersiella versioner av regelbunden kycklingbuljong har en ohälsosam mängd natrium i varje portion. I genomsnitt detaljhandeln versioner har mer än 30 procent av det rekommenderade dagliga natriumintaget för vuxna i 1 kopp (250 ml), standard servering. Minskad salthalt versioner har mindre natrium än tillverkaren använder normalt i en produkt eller mindre natrium än konkurrerande märken. Fettfria versioner har ofta en högre natriumhalt för att motverka den smakförlusten från fettreducering.

Innan du köper en låg salthalt kycklingbuljong, bör man jämföra portion och natriumhalten till regeringens riktlinjer. För att undvika förvirrande de olika versionerna av kycklingbuljong, kan man granska närings etiketten på produktpaket. Den amerikanska governmentâ € s märkningslagstiftning, till exempel, kräver att livsmedelstillverkarna lämna uppgifter om den mängd natrium i produkter. Dessa lagar förbjuder också förpacknings skärmar som innebär att en produkt uppfyller governmentâ € s definition av låg natrium när det inte gör det.

Göra hemgjord kycklingbuljong gör att man kan vara säker på att natriumhalten uppfyller gällande krav för låg salthalt produkter. Den huvudsakliga ingrediensen i låg salthalt kycklingbuljong är kyckling. Liksom de flesta proteiner, innehåller en kyckling en liten mängd naturligt natrium, men inte tillräckligt för att driva innehållet i en hemmagjord lager till en nivå över regeringens riktlinjer.

Styra tillägg till hemlagad kyckling lager gör att man kan göra smakrik låg salthalt kycklingbuljong. Morötter, selleri, lök, paprika och örter är de grundläggande komponenterna i ett konstfullt kryddat hemgjord låg salthalt kycklingbuljong. I stället för salt kan en lägga salvia, timjan, mejram eller andra örter som kompletterar fjäderfä. Den förnuftig användning av vitlök och citronsaft hjälper till att kompensera bristen på salt i en låg salthalt kycklingbuljong recept.

  • Låg salthalt kycklingbuljong är en mångsidig skafferi häftklammer.
  • En kycklingbuljong bör tömmas på fett, grönsaker och ben före användning.
  • Den amerikanska governmentâ € s märknings lagar kräver att livsmedelstillverkarna lämna uppgifter om den mängd natrium i produkter.
  • Kycklingbuljong används ofta för att lägga fukt under tillagningen.
  • Låg salthalt kycklingbuljong kan göras med hjälp av överblivna kadaver av en hel fågel.