Hur man flyttar Program till en sekundär hårddisk

October 16

Är det möjligt att flytta programfiler från den primära hårddisken, C, antingen en sekundär intern hårddisk eller en extern hårddisk? Det är en bra fråga, men en som har en komplex svar.

Först och viktigast, kan du inte bara flytta en programfil. I Windows, program är inte enstaka filer. Ofta är de inte ens finns i en enda mapp, utan snarare i dussintals platser på hårddisken. De filplatser omnämns i Windows, vilket innebär att flytta någon av dem skulle göra att programmet misslyckas. En enkel fil-move driften kommer att misslyckas.

För det andra bör du använda en andra, intern hårddisk som datorns kompletterande disklagring. Problemet med en extern hårddiskar är att det kan få sin enhetsbokstav plötsligt omplacerad när du lägger till nya medier till datorn. Det skulle vara dåligt. En intern hårddisk, å andra sidan, har en solid, pålitlig enhetsbokstav.

Slutligen är sättet att flytta en programfil att avinstallera den och sedan installera den på den sekundära hårddisken. Det var allt.

Du måste avinstallera programmet eftersom de flesta program inte låter sig installeras två gånger på samma dator. Dessutom är tanken att rensa upp diskutrymme, och den ursprungliga installationen måste tas bort.

Efter avinstallera programmet, installera om den. Ange platsen för programvaran som ska installeras som den sekundära enheten. Ofta för att ställa in läget, måste du fylla i en anpassad, eller "avancerat", installation. Att välja det alternativet kan du ange var filen är installerad, och du kan välja den andra hårddisken som filens destination.

För att hålla din dator organiserat, skapa en Program-mappen på den sekundära hårddisken. Installera programmen i den mappen.

När du har installerat programmet på den nya hårddisken, bör det gå som det gjorde förr. Ingenting är förlorat, och som en bonus, du frigöra diskutrymme.

  • Detta trick fungerar bara när du kommer ihåg att installera alla nya program på den andra enheten. Så nästa gång du kör ett installationsprogram, kom ihåg att välja den sekundära hårddisken som dess plats eller destination. Att få det att hända, du väljer Advanced eller Anpassad installation alternativet.
  • Om du har problem att registrera den installeras programmet, kontakta dess utvecklare. När du köpt programmet, köpte du rätt att installera den på din dator. Vissa licenser program förbjuder installera samma program, vilket är en besvikelse. Men i de flesta fall bör installera om inte vara ett problem.
  • Det hjälper om du installerar de största programmen på den andra enheten. Du kan upptäcka hur stora program är genom att visa fönstret där du avinstallerar programvara i Windows. Storleken på de program som är installerade listas tillsammans med annan information om programmet.