Ta bort fläckar med vinäger, Borax, Club Soda och mer

October 14

Du hör om alla dessa huskurer för att ta bort fläckar, men ibland vet inte riktigt hur dessa metoder är tänkt att fungera. Lyckligtvis ämnen som vinäger, borax, och club soda (bland andra produkter) fungerar i vissa situationer och här är hur du kan använda dem! Adjö till fläckar!

Du kan spruta bort fläckar med vinäger. Dessa frukt, dryck, och gräsfläckar i dina tvättbara kläder kommer inte en chans mot en blandning av lika delar vit vinäger, diskmedel och vatten. Kläm på denna lösning från en plastsprutflaska och arbeta i. Låt stå i några minuter, skölj, och säga adjö till fläckar.

Ett annat exempel på när du kan använda ättika för en fläck är svett fläckar. För att ta bort en deodorant fläck från en tvättbar skjorta eller klänning, badda den med vit vinäger. Om det inte gör susen, svamp den med denaturerad alkohol och tvätta den i den hetaste vattnet tyget tål. Ska hålla i åtanke men med dessa metoder som de ska göra dina kläder lite illaluktande så du förmodligen vill tvätta dem ändå.

För en allmän, allrengöringsmedel fläckborttagningsmedel, lägg till en fjärdedel kopp borax till två koppar kallt vatten. Blötlägg färgade plagg i blandningen innan du tvättar med tvättmedel och kallt vatten. Detta är en trevlig och snabb fläckborttagning trick och en kan du enkelt införliva i din vanliga

För många små fläckar på vinäger och andra hushållsartikel tricks kommer att fungera, men inte helt utesluta att investera i några högre kvalitet fläckborttagningsmedel. Ibland kommer att göra för dig vad vanliga husgeråd kan inte. När du har ingen aning om var en konstig fläck kom från, är club soda eller Seltzer förmodligen din bästa chans att få ut det.

Fläckar är jobbigt att ha att göra med, men lyckligtvis finns det beprövade metoder för att befria er från sådana olägenheter! Om dessa grundläggande åtgärder fungerar inte på det sätt du vill men du bör prova en etablerad fläckborttagning produkt. Fläckar behöver inte förstöra dina kläder!