Vad är Cold Process Soap?

January 4

Kall process tvål är en tvål som är känd för att vara hård och slitstark. Denna tvål kan manipuleras på ett antal olika sätt att lägga mjukgörande egenskaper, dofter, och så vidare. Många tvålar finns i butiken är kallt process tvålar, liksom många handtvål. Det är också möjligt att göra kall process tvål hemma, med rätt utrustning och utbildning.

När tvål har lämnats inträffar en kemisk reaktion som kallas förtvålning. Denna reaktion sker som lut och fetter blandas och sedan får sitta. Om proportionerna är de rätta, den kemiska strukturen hos blandningen ändrar, skapar de materiella folk känner igen som tvål. Om proportionerna är felaktiga, kan "soap" kan bo mosig, vara frätande i naturen, kan känna fet, eller kan vända gelatinös på ett sätt som inte var avsett.

Termen "kall" i "kall process tvål" är faktiskt lite av en missvisande, eftersom det blir ganska varmt. Soapmakers börja med att göra en lut blandning och låta blandningen svalna och sedan kondense fetter och oljor och föra dem till en temperatur nära den för lut. Kall process tvål framställs vid en temperatur lite högre än kroppstemperaturen, som en allmän regel. Sedan, lut och fett blandas. Som de smälter, kommer de värms upp på grund av den kemiska reaktionen inträffar. När blandningen blir tjock, nå ett tillstånd känt som "spår", kan tillsatser, såsom eteriska oljor, färger och inneslutningar som blomblad blandas i.

Tvålblandningen hälles i formar och hölls i en isolerad plats för att tillåta den kemiska reaktionen att fortsätta ta plats. Efter cirka 24 timmar, kan den kalla processen tvål vara unmolded och skär, om det behövs. Därefter måste den att bota; kall process tvål kan ta upp till sex veckor att helt bota. Egenskaperna hos tvålen kan varieras genom att använda olika fetter i olika proportioner, och genom användning av inneslutningar; till exempel, kan en mild peeling ansiktstvål göras med markvalnötsskal eller kaffe blandas in i tvålen.

Det är nödvändigt att använda en förtvålning diagram när du gör kall process tvål. Denna tabell ger information om de korrekta proportionerna av lut till fett som behövs för olika fetter att förtvåla ordentligt. Människor behöver också mycket exakta skalor och skyddsutrustning såsom handskar, eftersom arbetet med lut kan vara extremt farligt. Det är också lämpligt att göra kall process tvål utanför, för att undvika att andas in gaserna som förknippas med förtvålningsreaktionen.

  • Eteriska oljor ingår ofta i kalla process tvålar.
  • Krossade valnötsskal kan sättas till kall process tvål som en exfoliant.
  • Kall process tvål framställs genom blandning av en vatten och lutlösning med oljor såsom olivolja, kokosnöt, och handflata.
  • Många tvålar är kallprocess tvålar.