Golf Cheat Sheet

January 14

Den stora mängd golfklubbor du behöver kan vara överväldigande; efter att du har alla klubbar du behöver och du träffar golfbanan, hur vet du vilken klubb som ska användas för varje skott? Följande tabell ger dig en snabbguide till de typer av klubbar i väskan och skott du tar med dem.

Klubb Vad det är för
Chaufför Förberedelse - och mycket ibland slår från en bra lögn i farleden
Hybrid klubb Att få skott av 150 + meter i luften
2- till 9-järn Att slå mot grönt, vanligen 120-190 meter bort - använda låga numrerade strykjärn för längre skott, hög-numrerade strykjärn för kortare skott
Kilar Hitting korta, höga skott från nära den gröna eller från sandbunkrar
Putter Rulla in bollen i hålet efter det är på den gröna (eller ibland från strax utanför green)

Viktiga saker du behöver i din golfbag

Golfbagar är inte bara för att hålla klubbarna; gillar någon sport, kräver golf annan nödvändig utrustning och hjälp objekt som gör ditt spel lite enklare. Här är de viktigaste för att lagerhålla din golfbag:

 • Minst sex bollar
 • Några trä tees
 • Ett par handskar
 • En regnställ
 • En pitch-märket reparera verktyg
 • Några små mynt (företrädesvis utländska) för att markera din boll på green
 • Två eller tre pennor
 • Solskyddsmedel
 • En liten påse för din plånbok, sedelklämma, Loose Change, bilnycklar, ringar och mobiltelefon (som är avstängd)
 • En reserv handduk

Förståelse Golf Scoring Language

Golf har sitt eget språk och sin poängsättning lingo kan särskilt förbryllande att förstå. Om förstå golf poäng känns som ett främmande språk, kan följande tabell över golf scoring termer hjälpa dig att känna dig som hemma på banan.

Scoring Term Vad det betyder
Ace Hole in one
Albatross / double eagle Tre slag under par på ett hål
Eagle Två slag under par på ett hål
Birdie En stroke under par på ett hål
Par Betyg en bra spelare skulle förvänta sig att göra på ett hål eller rund
Bogey En stroke över par på ett hål
Double bogey Två slag över par på ett hål

Hur gör mål Golf straffar

Straffar (och deras effekter på poängen) är en olycklig del av golf för de flesta golfare. Scoring golf straffar kan vara förvirrande, så följande tabell hjälper dig att justera din poäng och skjuta på.

Straff Hur gör mål och fortsätta spela
Out-of-bounds Tvåtakts straff (slaget du träffar plus en straff stroke). Släpp en boll där du senast sköt ifrån och fortsätta spela.
Pust Räkna varje gång du svingar i ett försök att träffa bollen.
Ospelbara lögner En slags plikt. Släpp bollen (inte närmare hålet) inom två klubblängder från den ursprungliga platsen; släppa bollen så långt tillbaka som du vill, hålla den ursprungliga platsen mellan dig och hålet; eller återgå till den punkt från vilken du träffar den tidigare bilden.
Vattenförorenings (gula stakes) En slags plikt. Spela en boll från sitt ursprungliga läge. Spela från så nära som möjligt till den plats varifrån du spelat föregående skott. Eller släppa en boll bakom vattenhindret, hålla den punkt där den ursprungliga bollen sist skar marginalen till faran mellan hålet och den plats där du släppa bollen, med ingen gräns för hur långt bakom vattenhindret du släpper den. Alternativt, spela bollen som den ligger utan jord klubben för någon påföljd.
Sido vattenhinder (röda stakes) En slags plikt. Spela en boll från sitt ursprungliga läge. Släpp en boll utanför fara i två klubblängder från där bollen sist skar marginalen av sidovattenhinder (men inte närmare hålet), eller inom två klubblängder från en punkt på den motsatta kanten av vattenhindret på samma avstånd från hål. Alternativt, spela bollen som den ligger utan jord klubben för någon påföljd.

Making Typiska Golfspel

Betting är en del av de flesta golfare "typiska utflykter; den extra tävlingsanda att göra satsningar bidrar till spelet kan göra golf så mycket roligare. Här är några satsningar som du normalt ser på kursen.

Kom ihåg: Aldrig satsa mer än du har råd att förlora.

 • En Nassau är en tredelad satsning med samma insats satsas på de första nio hålen, den andra nio, och totalt för rundan. Om du spelar en $ 5 Nassau och du vinner alla tre delar, du är uppe $ 15.
 • Skins är i vilket format varje hål är värt ett visst belopp - men om två spelare, allt slips, och pengarna går in i potten för nästa hål (och ibland nästa och nästa).
 • För att spela varg, en spelare tar på alla andra i gruppen. För ett fast pris, kan den ensamme vargen välja en av de andra som hans eller hennes partner.
 • Snake är en sidosatsning: Den första spelaren till tre-putt ett hål fastnar med en "orm" som kostar en förutbestämd summa varje hål tills någon annan tre-puttar.
 • I Bingo Bango Bongo, den första spelaren på den gröna tjänar en punkt (bingo), liksom en närmast hålet när alla är säkert på (bango) och den första att hålet en putt (bongo).