I USA, Vad är DMV?

September 11

I USA är det avdelningen av motorfordon, mest känd som DMV, det officiella organ som ansvarar för allt som har att göra med fordon, från registrering av en bil för att utfärdandet av ett körkort till säkerhet och utsläpp inspektion. Medan DMV har blivit standard valören för alla transportavdelningar, sanningen är att olika länder har olika namn för detta ämbetsverk. Till exempel är det DMV kallas Office of Motor Vehicles i Louisiana, Transport Skåp i Kentucky, och Driver and Vehicle Services Division vid institutionen för räddningstjänst i Minnesota.

DMV är oftast en beroende av delstatsregeringen, förutom i District of Columbia, där den styrs av stadsstyrelsen, och på Hawaii, där länsstyrelsen hanterar DMV avdelningen. I andra stater, är DMV inte ett separat kontor, utan snarare en division inom justitiedepartementet (Montana) eller avdelningen för säkerhet (New Hampshire).

I USA, där det inte finns några officiella ID-kort, har körkort blivit standard identifiering, och så DMV är ansvarig för att kontrollera förarens identitet innan själva utfärdandet av korten. DMV är också ansvarig för att utfärda registreringsskyltar och registrerings klistermärken för alla bilar som ägs av människor som bor i det tillståndet, och även för att genomföra förarprov (både teori och praktiska). DMV är också ansvarig för räkningar Försäljnings och titel överföringar, och för att hålla körning poster.

Allmänheten har en allmän bild DMV ha långsam service och oförskämd interaktion kund. Det har satirized ofta i TV-program och komedishower. I The Simpsons, till exempel, Patty och Selma Bouvier, Marge Simpson systrar, jobbar på DMV och njut irriterande kunder genom att be dem att göra upprörande saker och göra dem vänta veckor för små saker som lamine sina körkort. Under de senaste åren har många av de tjänster av DMV har flyttat ut på nätet, hjälpa människor att undvika linjer, och bekämpa den här bilden genom att göra processerna snabbare och enklare.

  • Registreringsskyltar utfärdas av en stats DMV.
  • I Louisiana, är DMV kallas Office of Motor Vehicles.
  • DMV administrerar tester till nya drivrutiner innan de utfärdar en licens.