Vad är en flamländsk Bond?

January 17

En flamländska obligation är ett murning mönster som är mycket dekorativa i naturen, vilket gör den populär för kurser av tegel som kommer att vara synlig. Flamländska obligation allmänt för bostäder historiskt, innan tegel ersattes med andra byggmaterial, och i region där tegel används fortfarande, fortsätter att vara populär. Den kan användas för strukturella väggar i ett hem samt trädgård väggar och mellanväggar. Liksom andra typer av murverk, kan den arbetat i kontrasterande färger, om så önskas, för att skapa mer visuellt intresse.

Innan vi beskriver flamländska obligationen, kan det hjälpa att ge information om två termer som används i murning: sidhuvuden och bårar. Headers är tegel orienterade med kortsidan utåt, medan bårar är orienterade med långsidan vänd utåt. Förstå skillnaden mellan de två kan hjälpa människor att visualisera hur flamländska obligations ser. Det finns också många illustrationer som finns genom bild sökfunktioner på många sökmotorer, för dem som är mer visuellt benägna.

I flamländska obligation, är en kurs som alternerar sidhuvuden och bårar lagd. Därefter görs en kurs läggs ovanpå, med rubrikerna i den tidigare kursen är centrerad under bårar i den nya kursen. Banan lades över denna en är orienterad som den första kursen, och så vidare, vilket skapar ett komplext alternerande mönster med långa och korta sidor av tegel. För att få mer kontrast till mönstret, ibland rubrikerna är tillverkade av olika färgat tegel eller tegel som har behandlats för att göra det mörkare så att rubrikerna kommer att stå ut.

Olika murverk tekniker kan användas i hörnet och kanter för att skapa en smidig övergång. I de fall där endast en vägg kommer att bli synlig, är det inte ovanligt att endast använda FILM på de synliga delarna, och att använda en enklare teknik på väggarna som inte kan ses för att göra konstruktionen gå snabbare och för att undvika att behöva fiol med murverket i hörnen.

Flemish bond tegel, även känd som holländska obligations tegel, har länge varit uppskattad som estetiskt tilltalande och visuellt intressant. Kreativa murare kan alternativa kurser av tegel ännu mer, med ett block av flamländsk obligation upp till en viss höjd, följt av kurser som anges i andra mönster. Eftersom denna design är populär, falsk murverk gjorda av andra än tegel material som vinyl och laminat kan produceras i en holländsk bindningsmönster.