Vad är Reflekterande Roof Coatings?

June 16

Reflekterande tak beläggningar, även känd som albedo beläggningar, produkter tillämpas på tak för att minska solvärme, särskilt i områden med varmt, soligt väder för en stor del av året. Eftersom de kan minska yttemperaturer med upp till 80 ° F (ca 45 ° C), dessa produkter har också en stor inverkan på kylning kostnader. Den Lawrence Berkeley Laboratory i Kalifornien uppskattar att reflekterande beläggningar kan spara husägare minst 25% i energiförbrukning.

En annan fördel med reflekterande takbeläggningar är att de innehåller UV-blockerande pigment. Eftersom UV-strålar åldern ett tak avsevärt, kan användningen av reflekterande beläggningar förlänga takets livslängd med upp till 15 år. Detta gäller särskilt i byggnader med låg lutning eller platta tak, som tenderar att absorbera solenergi i högre takt än sneda tak. Eftersom taket underhåll står för mer än 80% av en byggnads totala underhållskostnaden, en produkt som kan förlänga taket liv kommer att resultera i stora besparingar.

Reflekterande tak beläggningar fungerar som speglar, reflekterar solens strålningsenergi tillbaka ut i rymden. För att gradera nivån på återspegling av olika produkter, har tillverkarna kommit med ett klassificeringssystem. Hög albedo produkter såsom ljus-vit färg är den mest effektiva, med en solreflektans på 85%.

Några av de material som används för beläggning tak inkluderar: elastomer, polyuretan och akrylfärger; singel-ply takplåtar av gummi, plast eller PVC; lera eller betong plattor; och metall, finns i både naturliga och mörkfärgade blad. Vissa material kan lätt appliceras med rulle, som i fallet av färger, medan andra, såsom PVC ark, kräver användning av täta eller värmeförsegling gjort av en professionell. Om kostnaden är ett vederlag, vit titandioxid färg och aluminiumplåtar är de bästa valen. De är billiga, lätta att applicera, och kräver lite underhåll.

Sedan 1998 ger Cool Roof Rating rådet, eller CRRC, Energy Star till takprodukter som passerar deras kvalitetstester. Eftersom takbeläggningar tenderar att förlora sina reflektansegenskaper över tiden på grund av damm och dagg, regelbundet underhåll, i form av reapplications eller rengöringar, är ett måste.

Kostnader för reflekterande takbeläggningar varierar från $ 0,75 $ (USD) per kvadratmeter för akrylfärger till över $ 3 USD per kvadratmeter för PVC singel-ply membran. Priset inkluderar vanligtvis både material och installation. Medan den initiala priset på tak beläggningar är oftast högre än för en traditionell tak, de besparingar på energikostnader mer än motivera den extra kostnaden.