Vad är Unique Selling Proposition?

June 14

Som konsumenter handlar för någon typ av tjänst eller produkt, kommer de förmodligen att konfronteras med massor av konkurrerande alternativ. På grund av det faktum att ett stort antal produkter kan finnas för att uppfylla konsumentens krav, marknadsföring och reklam experter har utvecklat konceptet med unika säljargument (USP). I ett nötskal, är detta en metod för att marknadsföra din produkt eller tjänst på ett sätt som är annorlunda än andra konkurrentens marknadsföringsstrategier, i hopp om att den unika säljargument kommer att uppmuntra folk att köpa din produkt eller tjänst på grund av det sätt som det är marknadsföras.

Rosser Reeves, anses vara en av giganterna i tidiga TV-reklam, först ledade idén om den unika säljargument. Inte nog Reeves mynta benämna, men också sätta han i handling vilken typ av reklam och marknadsföring termen representerar. Hans annonser förlitat främst på slagord som var catchy och skulle förhoppningsvis bli ihågkommen när konsumenterna såg för varor som annonseras. Alla annonser syftade till att bevisa överlägsenhet eller memorability av varor som annonseras. Reeves har deltagit i ett antal kampanjer, inklusive de för Anacin, den berömda M & Ms, "smälta i munnen inte i dina händer," reklamfilmer, och han framgångsrikt "marknads" presidentkandidat Dwight Eisenhower i 1952 US presidentval.

Grundtanken med den unika säljargument fokuserar på saker som slagord, förpackningar och varumärke erkännande. Med tanke på att många produkter och tjänster är ungefär likvärdiga, måste marknadsförare leta efter sätt att "paket" eller reklam för produkten de representerar på ett unikt sätt, en mest övertygande för allmänheten I Reeves 'arbete med unika säljargument, några idéer dominerar : penetration, användnings pull, volatilitet, och konsekvens.

Penetration uppnås när människor minns meddelandet av en viss annonsör när de handlar. Om du någonsin passerat en produkt i butiken och kom ihåg en jingel om produkten, eller andra annonser om är när du passerar det, sannolikheten för att köpa produkten ökar. Användning pull är skillnaden, uttryckt i procent, mellan människor som köpa produkten eller tjänsten efter att ha hört annonser, och de som väljer för produkten utan att höra eller visa annonser. Användning pull kan avgöra framgången för ett unikt säljargument. Vissa annonser kan skapa negativa reaktioner, så att människor är mer benägna att köpa en produkt om de inte har sett reklam för den.

Volatiliteten är konceptet som reklam eller kampanjer inte kan bli ihågkommen av konsumenter särskilt länge. Vissa förblir minnesvärda, men många av oss glömmer de flesta annonser om de inte kontinuerligt luft. För Reeves, innebar det du skulle kunna uppnå större genomslag genom att hålla reklamkampanjer går. När reklam stoppas, efter ett tag, begränsad nytta kan härledas från att ha en gång annonserade en produkt. Du måste hålla produkten i spetsen för konsumenternas sinnen för att hålla dem lojala mot produkten.

En relaterad idé till volatiliteten är frågan om konsekvens i en USP strategi. Även om du kanske vill dra annonser som skapar negativa användning pull, om du ändrar meddelandet för mycket, är du sannolikt att förlora kunder. Genom att presentera produkten eller tjänsten med samma grundläggande budskap varje gång, kan du få större genomslag, även om vissa reklam chefer i dag säger att idén om enhetlighet saknar starka faktiska bevis att ändra meddelandet, ändrar volatilitet eller penetration.

I ett unikt säljargument, kommer reklam oftast ner till två val: att jämföra produkten till andra liknande produkter till bevisar sin överlägsenhet, eller med hjälp av slagord som kommer att bistå i penetration. Du kan titta på några olika exempel på hur detta fungerar i senaste marknadsföring. I slutet av 2000-talet, började Apple en serie av "PC och Mac" reklamfilmer med komikern John Hodgman leker "PC". Medan Hodgman uttryckte hans svårigheter med att vara PC, Mac skådespelaren, Justin Long, yrade om hur enkelt vara en " Mac "var och sympatiserade med PC: s (Hodgman s) problem.

Slogans är ännu ett annat sätt att skapa USP. Tanken på "Red Bull ger dig vingar", eller att Oil of Olay ger "yngre hud," sloganizes fördelarna med dessa produkter. Skittles godis "Smaka regnbågen", eller att du skulle "vill vara en peppar också", från Dr Pepper reklamfilmer, kan fastna i ditt sinne, vilket resulterar i högre konsument värdet av en produkt och större sannolikhet att konsumenterna kommer köpa den.