Vad är en Power användare?

November 21

En avancerad användare, en term används ofta i datoranvändning, är en användare av ett datorsystem som tenderar att arbeta med flera av de avancerade funktionerna och funktionaliteten hos en dator. Det kan gälla både datorns hårdvara, operativsystem och programvara som körs på systemet. Det finns särskilda fall också, där termen tillämpas på vissa programvarutillverkare, eller systembehörighet. I en mer allmän bemärkelse, men termen kan användas i alla fall för att representera någon med intresse och kompetens att använda sig av någon apparat utöver vad som annars skulle anses standard användning.

I vad som anses vara regelbunden användning av ett datorsystem, de flesta användare tenderar att hålla sig till vissa uppgifter och sällan gräva djupare i de ytterligare möjligheter och funktioner som finns i systemet eller någon mjukvara. Som ett resultat av detta kan det finnas ett antal nivåer av avancerad användare. I ett fall ett program som körs på en dator, såsom e-post, används vanligen för att kontrollera meddelanden och svara eller generera meddelanden som ska skickas. I detta fall kan en e-avancerad användare gå längre genom att införa kryptering och digital signering för sina budskap för att säkerställa ökad integritet och upprätta ytterligare skräppostfilter teknik samt andra filtreringsmetoder för att organisera meddelanden automatiskt.

Tar det ett steg längre, kan avancerade användare också falla in i systemprogramvaran nivå. Vissa kan installera flera operativsystem på sina datorer, skapa egna partitioner av sina hårddiskar för att köra dessa operativsystem. En sådan avancerad användare kan också anpassa sitt operativsystem för att titta eller bete sig lite annorlunda än standard frigivning från utvecklaren eller företaget. Han kommer att använda sig av emulatorer för lastning operativsystem och mjukvara inom en redan igång systemet. Han skulle dessutom vara skicklig i att skriva manus för olika aspekter av systemet för att få program att arbeta tillsammans mer effektivt.

På hårdvarunivå, en avancerad användare spenderar en hel del tid involverad med de tekniska aspekterna av hur datorn fungerar. Om han är inblandad i spel eller grafisk design och rendering, kommer han också arbeta med mer avancerade urval av grafikkort och bildskärmar. Saker som flyttalsoperationer per sekund (FLOPS) och chip arkitekturer som minskar dö storlek, busshastigheter och bredd, pixel fyllning och rastreringsproblem priser är noga av den här typen av avancerad användare.

Bortom dessa generaliseringar, men några speciella programvarutillverkare använder termen också. Företag som producerar mycket komplexa programvarusystem, såsom resursplanering (ERP) system genom SAP, eller databas programvara från Oracle, ger den avancerade användaren moniker till användare som har utbildning i de mer komplicerade operationer av programvaran . Microsoft operativsystem från Windows 2000 genom Windows XP erbjuder en särskild användargrupp för administration, som kallas Privilegierade användare, som gör att medlemmarna i gruppen några privilegier utöver en vanlig användare, som att installera programvara och andra systemkomponenter. Den gruppen Privilegierade användare avlägsnades med lanseringen av Windows Vista på grund av de konsekvenser för säkerheten ett kraft användarens behörighet som eskalerade till det av administratören.

  • Ett e-post avancerad användare kan implementera kryptering och digital signering för sina budskap för att säkerställa större integritet.