Hur kan jag förbereda som värd för en Baby shower?

December 8

Så du har erbjudit sig att kasta en baby shower för din bästa vän, och du vet inte hur man ska börja planera det. Med alla olika teman och platser att välja mellan, är du skyldig att hitta rätt typ av baby shower för att planera. Informativa baby böcker och Internet är stora resurser för att hitta all information du behöver för att sätta på en minnesvärd dusch.

Det är allmänt accepterat att nära vänner kasta baby shower för en mamma ska vara. Det är allmänt ogillande för en mor eller nära kvinnlig släkting att vara värdinna, men det blir mer accepterat för henne att samarbeta värd eller att organisera. Baby duschar är vanligtvis hålls en till två månader före förlossningen för att rymma en potentiellt tidig ankomst. Vissa kulturer, dock föredrar att kasta en baby shower efter det att barnet har kommit.

I de tidiga stadierna av planerar en baby shower, bör värdinnan skapa gästlistan, bestämma plats och budget, och fastställa ett datum. Gästlistan bör omfatta familj och nära vänner till mor och far-till-vara. Ibland är medarbetare inbjudna liksom. De framtida föräldrar bör alltid rådfrågas på gästlistan för att undvika att bjuda in fel personer eller lämnar ut de rätta.

Ungefär en månad innan baby shower, bör värdinnan börja överväga vad temat för baby shower kommer att bli. En mer traditionell baby shower kommer att fokusera på att bygga barnets layette, vilket är den nyföddes samling av kläder. En plantskola dusch kommer att bidra till att bygga barnets dagis med alla nödvändigheter, såsom spjälsängar, gungor och badkar.

För paret som gillar att göra allt tillsammans, det finns möjlighet att co-ed dusch. Gästlistan för denna typ av dusch består vanligen av par, eller manliga och kvinnliga vänner till paret. Eftersom män tenderar att skygga de mer traditionella, frillier dusch aktiviteter, co-ed duschar mer fokuserade kring umgås och fira den förestående förändringen i parets liv. En grill är ett populärt co-ed dusch val.

För kvinnor som redan har en eller flera äldre barn, en baby "strö" är ett annat val. Dessa mödrar har oftast alla baby redskap och förnödenheter, samt hand-me-downs från de första barn, så att de inte behöver alla de traditionella baby shower presenter. I det här fallet, många värdinnor kasta blöja duschar, där gästerna sätta blöjor eller andra användbara nödvändigheter. I vilket fall, oavsett vilket nummer barnet är, är en nyfödd anledning att fira. Vissa efterföljande bebisar kan firas med en brunch eller lunch, minimerar baby gåvor och spel.

Två till fyra veckor före baby shower, bör värdinnan sätta inbjudningar med posten. För listig typer, handgjorda baby shower initieringar är populära, men lagra köpte dem göra jobbet lika bra. De bör innehålla namnet på mor-till-vara, plats, datum och tid, värdinnan "namn (s), temat, att kön barnet om det är känt, och RSVP information.

I månaden före duschen, bör dekorationer beställas, liksom kakan. Se till att du har alla bord och stolar som du behöver för att rymma alla gäster. Slutföra menyn för baby shower, och köpa alla koppar, köksredskap och tallrikar.

Nästan varje baby shower har spel, så planera din ungefär två veckor innan festen. Några populära spelen inkluderar barnmat spel i vilket man identifierar mat genom burken; bebis bingo, med hjälp av bokstäverna i ett barns namn; och poopy blöja spel där chokladkakor smälts in i engångsblöjor, därefter identifieras. Det är tradition att dela ut priser till vinnarna i spelen.

Menyn för en baby shower består vanligen av plockmat och snacks, men det kan vara så engagerade och påkostade som budgeten tillåter. Formella teer, bruncher och grillar är favorit teman för en baby shower menyn liksom. Var noga med att ge gott om drycker som är lämpliga för inställningen.

Dagen för baby shower kan vara stressigt, men med noggrann planering, bör det gå i lås. När gästerna anländer, det är en uppgift för värdinnan att hälsa dem. Två till fyra matcher i början är bra för att bryta isen. Efter alla är fast, se till att de vet alla där mat och dryck är.

Duschar brukar köra ungefär två timmar, bara tillräckligt med tid för vissa spel och besökande. Dusch favörer, medan inte ett krav, är en bra sak att ge till gästerna. Eftersom det sannolikt kommer att bli en massa presenter, se till att det finns någon som kan hjälpa mor-till-vara last och transportera dem till henne väntar dagis.

  • Grillning är ett gemensamt tema för co-ed baby duschar.
  • Om du är värd en baby shower, ge gästerna små, minnesgåvor eller present.
  • En baby shower kan ha en gästbok för deltagarna att lämna lyckönskningar för mor-till-vara.
  • Nära vänner är vanligtvis ansvariga för att kasta en baby shower för en mamma ska vara.
  • Värd för en baby shower kan vara ansvarig för att förmedla till gäster vad poster barnet är i behov av att undvika dubbla gåvor av dyra objekt, som bilbarnstolar.
  • Baby duschar hålls vanligtvis ett par månader innan barnet är fött.
  • RSVP uppgifter ska skickas två till fyra veckor innan en baby shower.
  • Barnmat kan användas för att spela spel på en baby shower.