Vad är en japansk ros?

January 30

Japan rose, Kerria är en fjäder blommande buske med gula blommor amid sin vintergröna blad. Medan den enda arten inom släktet, är två andra sorter kända - en vit-blommande formuläret och en dubbel blommande sort. Busken är hemma i Japan och Kina, men introducerades till väst av William Kerr, en engelsk botanist, för vilka det hette. Under åren fabriken har varit känd under många namn. Dessa inkluderar Kerria steg, påsk steg, och gul ros av Texas.

Termen påsk steg kom som ett resultat av buske som slår tid. På många områden, sker detta i början av våren runt påskhelgen. Namnet "gula ros av Texas", som också förekommer i sång, kommer från anläggningens blommar färg och sitt överflöd på det området. I Japan är det japanska rosen heter Yamibuki eller fjällblomma. Detta beror till stor del delvis på dess naturliga tillväxt i bergsområden längs floder och bäckar.

Medan buske kallas en ros, det är faktiskt inte en ros alls. Det spelar emellertid ha allmänna like till ett med sina rosenliknande blommor. Japanska rosor har också vassa kanter och ovala blad som liknar steg lövverk, men inga taggar. Eftersom anläggningen introduktion här i staterna, har det blivit en populär prydnads Förutom många landskaps inställningar.

Busken kan odlas ganska lätt, speciellt i skogsmark eller naturliga trädgårdar. Den föredrar områden med skugga, men kan tolerera lite solen. Japanska ros svarar bra på jord som tidigare har ändrat med organiskt material, såsom kompost, men nästan alla väldränerad jord räcker. Busken behöver också hållas jämnt fuktig hela dess aktiva tillväxt.

Dessutom kräver japanska ros årlig beskärning att behålla sin riklig tillväxt och utseende bibehålls. Medan äldre grenar kan tas bort i slutet av vintern, bör försiktighet iakttas så aktuell årets knoppar inte påverkas, eftersom dessa växer från år gamla stjälkar. Därför är beskärning bäst uppnås strax efter blomning ändar. Väntar för sent kan vara en faktor också, vilket leder till skador på nästa säsongs bloom cykel. Svårt igenvuxna och fula buskar kan beskäras tillbaka till marken för att föryngra växter och uppmuntra hälsosam tillväxt.

Den som vill odla en japansk ros hittar detta att vara en relativt enkel uppgift. Den buske sprider sig via rotskott som kan skivade eller grävas upp och placeras i krukor. Detta är också ett effektivt styrmedel. Krukväxter kan överföras till trädgården gång etablerade eller ges bort till andra trädgårdsmästare, familj eller vänner.

  • Den japanska rosen är också känd som den gula ros av Texas.