Vad är en Fästning Scapula?

May 27

Fästa skulderblad syndrom är ett tillstånd där skulderbladet, eller skulderblad, maler mot bröstkorgen och producerar en hörbar knäppande eller knäppa ljud. Villkoret kanske eller kanske inte orsaka smärta, beroende på den bakomliggande orsaken. I de flesta fall är en snäpp skulderblad orsakad av inflammation och svullnad av mjuk vävnad, ligament, ben, eller dämpande sacs kallas slemsäckar. När skulderblad inte lätt kan glida längs bröstkorgen, ben gnugga tillsammans och producerar den karakteristiska buller och känsla. Tillståndet kan oftast behandlas med smärtstillande vila, is, och, men en svårt skadad axel kan behöva operation.

Skulderbladet är fäst vid bröstkorgen och revben vid scapulothoracic leden i övre mitten bak. Fogen kan bli inflammerad på grund av repetitiva överanvändning av axeln eller direkt trauma till revbenen, skulderblad, eller muskelvävnad. Människor som upprepade gånger höja eller svänga sina armar, såsom basebollspelare, kan uppleva gradvis försämring Bursa inflammation som lämnar lederna tight och orsakar ben att gnida mot varandra. En helande revben eller skulderblad kan också producera ett knäppande ljud om det inte växer tillbaka in rätt inriktning.

En knäppande skulderblad som orsakas av bursit kan vara mycket smärtsamt. Det kan orsaka ömhet efter fysisk aktivitet som blir mer smärtsam och mer ihållande över tid. Ansatsen kan också börja att svälla, vilket orsakar begränsad rörelseomfång, ömhet vid beröring, och svaghet i armen. En person med en mildare skada kanske inte märker några symptom förutom popping buller och slipning känsla när du flyttar hans eller hennes axel.

En individ som upplever ett knäppande skulderblad bör besöka en läkare, även om det inte orsakar allvarlig smärta. En läkare kan göra en grundlig fysisk undersökning, fråga om tidigare axelskador och ta diagnostiska skannar. Röntgen och magnetresonans skärmar kan avslöja skelettabnormiteter eller Bursa inflammation.

Mild knäppande skulderblad syndrom relaterade till överanvändning blir oftast bättre i en till två månader med vila. En person kan vara försedd med en sele för att immobilisera axeln medan det läker. Is och antiinflammatoriska läkemedel kan hjälpa till med smärta och svullnad. Om smärtan är svår, kan läkaren injicera en kortikosteroid lösning direkt i scapulothoracic leden. När patienten börjar må bättre, kan han eller hon utför lätt stretching övningar för att återfå flexibilitet och fullt utnyttjande av axeln.

Artroskopisk kirurgi behövs bara om icke-kirurgiska behandlingar inte att lindra symtomen. En ortoped kan skära bort skadade bursa och broskvävnad, reparations muskler och senor, och rakning revbenen vid behov. Efter kirurgi, behöver en patient vanligtvis att bära en slunga och engagera sig i fysisk terapi för flera månader för att fullständigt återhämta sig.

  • Den skulderblad, även känd som skulderbladet, ansluter benet och den övre armen.
  • En kylklamp kan hjälpa till att lindra svullnaden associerat wiht en snäpp skulderblad.
  • Tidigare axelskador kan orsaka en snäpp skulderblad.
  • Baseball spelare kan uppleva knäppa skulderblad syndrom på grund av repetitiva rörelser svänga sina armar.