Vilka är de bästa tipsen för matlagning med maitake svamp?

December 15

Maitake svampar kan användas som ett substitut för kött eller för andra svampar. När de håller sig väl, de rekommenderas för rätter som kräver långa tillagningstider. Om de serveras som huvudrätt, är grillning rekommenderas. Det finns ett antal sätt att kapitalisera på deras smak i olika rätter, som att göra lager från svamp baser.

Om någon vill prova matlagning med maitake svamp men är inte säker på hur, han helt enkelt skulle använda dem i stället för vita champinjoner i ett recept. Maitakes anses utmärkta substitut eftersom de erbjuder en mängd möjligheter. De kan avnjutas stekt, sauteed, eller ens torkat. Utforska möjligheterna kan hjälpa en individ att utveckla en förståelse för svamp "mångsidighet, så kreativiteten uppmuntras när man använder dem.

Frysta svampar är bäst när de tinas i pannan. Detta innebär att när maitake svampar köps för framtida bruk, måste de rengöras noggrant innan de fryses. Det är också bäst att skära dem till önskad storlek i förväg efter rengöring.

Torkade maitakes används bäst i gräddiga rätter, såser och soppor. Innan du använder dem, bör de blötläggas. Maitakes har en träig smak som många människor är mycket förtjust i. För att dra nytta av denna smak, kan vattnet användas för att suga svamparna läggas till skålen.

En annan sätt att öka maitake smak i en maträtt är att använda baserna för att göra lager. Baserna tenderar att vara tuff, och detta är en av de bästa användningsområdena för dem. En annan aspekt av maitakes smak kan utforskas när de får caramelize. För att förverkliga denna aspekt av deras potential, behövs konsekventa medelvärme, som är regelbunden omrörning. När caramelizing eller sauteing den svamp, smör och olivolja är de fetter som vanligen rekommenderas.

Denna svamp kan behålla sin hållning efter långa tillagningstider bättre än många andra typer av svampar. I en maträtt som kräver svamp för ugnsstekning, sjud och rostning, till exempel, bör maitakes vägas. De anses också vara ett perfekt alternativ för wok, eftersom de tenderar att förbli skarp när de bereds under dessa förhållanden.

Maitake svampar har förmågan att avnjutas som den skiss objektet. För att använda svampen som ett substitut för kött, kan den serveras grillat, precis som en biff eller kotlett. Detta görs bäst på medelvärme, vilket innebär svamparna inte bör placeras i mitten av grillen, eftersom det brukar vara det hetaste området, och det är bäst att undvika förkolning. När förberett detta sätt, många människor tjänar svamp med såser såsom aioli eller salsa.

  • Vita champinjoner kan ersättas med maitake.
  • En populär ingrediens i japanska och andra asiatiska köken, shiitakesvamp innehåller B-vitaminer och mineraler som selen.